• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
В крайна сметка успях да вляза в сервизното меню, но по чиста случайност.
След N-брой неуспешни опити, да вляза в сервизното меню, както е описано в упътването и от съветите на колеги тук, установих, че в сервизното меню се влиза със задържане на бутон Up и натискане на бутон Down без да се отпуска Up.
Горелката е производство на БГ Терм с керамична пръчка за почистване на скарата, а контролерът е версия A-1.
Благодаря за отговорите и се надявам с моето случайно откритие да помогна и на други собственици и техници на въпросната горелка.
Със здраве !
naskov - майстор
Горелките с последния софтуер използват този начин за влизане в сервизното меню. Не знам защо не е отбелязано в книжката :?
plastkomfort - специалист
Как мога да се сдобия с новия софтуер?
От БГ Терм не ми обръщат внимание.
Когато трябва да ти вземат парите я за котел я за нещо друго няма проблеми и след това всичко свършва.
lusynik - специалист
Такаа-а.Преглеждам си записките от изминалия сезон.Разхода на пелети:
1 декември-31 март -2630 кг
средно на ден-22 кг.x 0.36 лв.
или 8 лв/ден.
Пелетите:микс от украински/503 лв. на палет :x / и 1550 кг. от местен производител/300лв. тона/.Котела беше Прити и известно време ползвах един преправен нафтов.Разхода им беше приблизително еднакъв,но слабото място на системата си оставаше котела.За това подмених котела/с този от подписа/.Ще пробвам да оптимизирам разходите.Ще пробвам и новия софт.
lusynik - специалист
На новия котел му трябваше и бункер,та се поразрових.Попаднах на това http://jov-eood.com/биомаса/бункери/с цена 108 лв.Реших,че са му много парите и си струва да се опитам да сглобя нещо.Взаимствах идеята за материалите и формата,като промених малко размерите.Получи се това[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=--gZ3TmWm18[/youtube] с размери 500/600/1000 мм.и и цена 14 лв.Време за направата.......е,тук вече кой-колкото е сръчен :rolleyes:
digitalpr - специалист
Изглежда добре, но доколкото мога да преценя, повече от 3-4 чувала няма да побере. Не е ли твърде малък? Моя като го правих го сметнах да побира пелетите за поне една седмица, за да мога да го пълня от уикенд до уикенд.
filmatoplo - майстор
Зимата като тръгне горелката да гори по 3 чувала на ден -45 кг :? това са за седмица 315 кг :wink: , айде пиши го мин 250 кг.
digitalpr - специалист
Там някъде да. Към 15 чувала изсипвам на зареждане. Моята гори по ~2 на денонощие.
lusynik - специалист
За малък-незнам,по-скоро не.Взаимствах размерите,материала и формата от тези който предлагат Ерато.Техните са размер 418х541х1008 mm./80 кг/ и 428х698х1158 mm./120 кг/.Този който сглобих е 500x600x1000 mm..Вярно,на снимките изглеждат по-големи,но... :^o това са търговски трикове.Смятам,че ще мога да събера 100-120 кг./тук фактор ще е и обемното тегло на пелетите/.Простата сметка показва,че ще ми стигат за около 5 дни,което е повече от достатъчно.Имайки предвид ограниченото място с което разполагам,крайната цена на продукта и удоволствието което ми достави направата му,мога да кажа,че съм доволен.
lusynik - специалист
По въпроса за новия софт,това е отговор от БГ-Терм:
".......съществуват няколко нови софтуерни и хардуерни промени по контролера на горелката.
1 вариант -версия 12.6 -софтуер 35лв.,чип 15лв.в случай че искате да си запазите същесвуващия чип.
2 вариант -версия Био икономик на базата на версия 12.6 -110лв.
3 вариант -версия Био икономик на базата на версия 12.6 с БГВ /Битова гореща вода - т.е топли бойлер със серпентина в зимен и летен режим,като вкл./изкл. втора помпа за БГВ или задвижка/-130лв.
За варианатите 2 и 3 е необходимо да ни изпратите контролера за хардуерна промяна.Всички транспортни разходи са за Ваша сметка.Цените са с включен ДДС."
Имам и телефон за повече инфо,но на лични.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: