Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
chapara написа:
Саморазливка на финала, защото сте изпуснали момента за шпакловане с цимент на прясно :wink:
Ще поясниш ли? Замазката е правена в петък.
Гледам да правя нещата качествено, но винаги има различни мнения.
VLADO66 - майстор
jekasus написа:
chapara написа:
защото сте изпуснали момента за шпакловане с цимент на прясно :wink:
Че кой сега го прави :-D
А и бетонконтакта е за непопиващи основи, а замазката не се явява такава :-D
Не е само за непопиващи основи :)
VLADO66 - майстор
radius написа:
chapara написа:
Саморазливка на финала, защото сте изпуснали момента за шпакловане с цимент на прясно :wink:
Ще поясниш ли? Замазката е правена в петък.
Гледам да правя нещата качествено, но винаги има различни мнения.
Прави се веднага след изпердашването на замазката,още докато е влажна.Причината е когато замазката е суха изтегля бързо влагата в цимента и той се напуква.
radius - майстор
Скромния ми опит с бетонконтакт е при обръщането на прозорците и малко мазане по бетони. Материала е на Теразид. При мазане върху XPS стана много добре, с равномерен пласт с хомогенно разпределение на песъчинките в материала. Обаче върху бетоните голям зор видях. Явно основата дърпаше и по валяка се трупаше все повече пясък и се сгъстяваше. И това върху гладък бетон, не ми се мисли върху замазката, която е по-пореста как ще дърпа.
Много ме сърбеше да го разредя с вода, но след разговор с представител на ТЕразид и четене по опаковката , не го разредих.
radius - майстор
Здравейте, ето че фаянса е готов, латекса чука на вратата, като казах врата и интериорните врати са купени ( но чакат за накрая).
Купих една торба саморазливна замазка Baumit Nivello Quatro за проби. В спалнята под леглото извърших проба с отчайващ резултат :lol: . Замазката е обезпрашена и грундирана с Ceresit CT17. Забърках 2.5кг замазка с 0.6л вода, което е точната пропорция на Баумит. Тази замазка я дават от 1мм до 20. Пода почти няма кривини ( най-много 2мм/1м), ъглите не са задигнати, абе готов за ламинат. Обаче както писах целта е да го заздравя и затова гледам да мина с по-малко саморазливка. Е да ама не става, където е тънко не се саморазлива, а стои или на могили или на черти от маламашката. Иначе след изсъхване е доста здраво дори на места само съм "шпакловал", престъргал със саморазливката и пак е здраво.

Питам къде греша, че не ми се получава с тънък слой? Да взема да разредя повече материала, да навлажня основата или...да намажа пода с латекс :)
Прикачен файл:
IMG2650.jpg
Прикачен файл:
IMG2651.jpg
radius - майстор
Здраво е грундирано.
Тоя пич не пести материал - с 1 кофа да прави макс 2 кв.м. Замазката му е от 3-10мм и като е повече се разлива добре. Интересно ми е с тази Баумитската как се прави 1мм.
На 8:30 ако видиш отражението на прозореца се вижда границата между отделните нанасяния - дали ще се махне това?
VLADO66 - майстор
Трябва да се махне-смисъла на саморазливната замазка е изравняване и нивелиране на подове. За това се прави течна и се разнася с игления валяк за да може сама да си заеме местото.Доколкото разбирам ти търсиш само заздравяване на повърхността :? Ако подовете не са ти нивелирани разхода ще ти е голям ако спазваш технологията.
radius - майстор
Нивелирани са, но как да я сложа тънко и равно. Като пробвам да я шпакловам с маламашката, вдигам и по някоя по-едра песъчинка и задира, а после трябва да я махна защото остава стърчаща. Аз се майтапих за латекса, но като се замислих, звучи смешно, но не намирам причина да не стане. Влага няма да има, целта ще е да свърже повърностния слой да не се изрони някоя песъчинка и да хрупа. Грунда ( ЦТ17) заздравява, но не колкото ми се иска, латекса е по-гъст и ще обхване напълно горния слой.
Или пък с розовия грунд 1:1 разреден с вода да пробвам дали ще е здраво.
шоп - майстор
radius, не се вкарвай в излишни приключения. Как ще "хрупа"? Сложи си нормална подложка 3-5 ммм под ламината и дори пясък да си насипал отдолу целтта на тази подложка е именно тази - да обере неравностите.

Тема "Повърхностно заздравяване на нова замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: