Най - вълнуващия въпрос зимно време.
илко илиев - специалист
може и по този начин с винтил,но ти щом си отворена система пробай това дето ти казах за кран изпразнител.ти пълниш отдолу но пак остава въздух да знаеш.и колегата е прав че трябва навсякаде да е еднакво топло ако си го обезваздушил
Velikov - напреднал
На мен ми е ясно, че има въздух, но се надявах като започна да пълня системата от най-ниската точка, а това е подовото, то ще се обезвъздуши, но явно съм се лъгал - поне във водната риза няма въздух и системата си работи що годе нормално, но пък ме е яд, че навъртях 70 м тръби на пода, които сега са безполезни :sad: .
Дайте малко повече инфо за този баланс-вентил, къде се поставя?
Иначе ще пробвам и с изпразнителния кран, но в такъв случай ще трябва да изпразня цялата система, а пък в този студ нямам голямо желание - най-вероятно като се постопли малко ще пробвам и това.
илко илиев - специалист
подовото ти само на един кръг ли е?излиза от радиатора обикаля по пода и влиза в камината преди помпата?ако е така само с този кран ще го изкараш въздуха и не е скъп около 6-7лв.много са 70м.все някъде остава-може и да го изкара помпат но ще мине доста време.
gogoroska - напреднал
Според мен наи лесния начин е да намалиш притока на вода с крана които е монтиран на входа на радиатора( не затваряй докрай крана :wink: ).По този начин ще увеличиш налягането в топлещия радиатор(намаляване притока на вода), а през другия радиатор с подовото ще преминава по голямо количество вода.
Опитай по този начин, ако стане и ги балансираш, ще отпадне баланс винтила.
Успех и пиши за резултата :)
Velikov - напреднал
Подовото ми взе да топли, понеже радиаторът ми, към който е вързано, взе да се топли целият - това е добрата новина!
Лошата е, че това се случва само, когато всички др. консуматори са спрени. Това ме навежда на мисълта, че не въздух е причината, а най-вероятно налягането в системата.
Дайте малко повече инфо за този баланс вентил, как действа, къде се поставя и т.н.
Благодаря предварително!!!
prascho - майстор
Абе аз съм с парно и взех да се замислям. Майсторът, който ни прави парното след първия глидер запуши отвора с гуми така, че водата да изпълва първия входящ глидер до горе и след това да се разтича в останалите. На второ място обезвъздушителите ми са от страната на изтичащата тръба и на трето място разширителния съд е при котела. Не е след никакъв радиатор. На четвърто място има ел. помпа и си мисля, че след като не е включена реално тя е затворен кран и водата не циркулира /това е изпитано, щото при запален котел на празниците спира тока и температурата стигна в котела около 116 градуса/. Та след като няма циркулация как въобще ще се обезвъздушава т.е. какво ще накара въздуха в радиатора да избяга от него. Малко съм извън темата с камината с водна риза, но ми стана люботитно да се включа.
dalgia - специалист
Velikov написа:
Подовото ми взе да топли, понеже радиаторът ми, към който е вързано, взе да се топли целият - това е добрата новина!
Лошата е, че това се случва само, когато всички др. консуматори са спрени. Това ме навежда на мисълта, че не въздух е причината, а най-вероятно налягането в системата.
Дайте малко повече инфо за този баланс вентил, как действа, къде се поставя и т.н.
Благодаря предварително!!!
А мен ме навежда на мисълта че помпата може и да ти е слаба.Виж на кутията какъв модел и тип е.Баланса отваря на налягането за което е произведен и затваря след спадане на това налягане.Т.е ако сложиш за 2,5атм при 2,6 ще отвори и при 2,4 ще затвори.(примерни толеранси).
Преди ти писах да затапиш временно изхода на разширителния съд и тогава пробвай с отворени всички консуматори дали ще заработи.
Имаш ли секретна регулация на радиаторите.Този кръг ти е с по-голямо съпротивление.Притвори другите радиатори по малко.
илко илиев - специалист
великов ти никъде не написа това парно на колко кръга е ????тъй че четох цялата ти написана отначалото и сякаш твоято парно е на един кръг вързано е последователно всичко и ако и подовото е на последния радиатор няма как да стане
Velikov - напреднал
Помпата ми е Грундфос с 2 скорости - 60 и 45 вата, 25/4.
А иначе мислех, че съм писал, че парното ми е с 2 колектора (топъл и студен кръг) и всеки консуматор е на отделен кръг. Всичко е на един етаж, а само разш. съд е на по-горния етаж, понеже трябва да е, доколкото знам, на най-високата точка.
dalgia - специалист
Дигай налягане .Помпата е добре.Влючил си я на 2 стен предполагам.

Тема "ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ - Моля, помагайте!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: