Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
enviro - специалист
Днес УЖ се захванах да ги правя но уви немога да се справя с толкова финно запояване тъй като съм много нервен , надявам се утре един приятел да ми запой 5-те ленти който одрязах днес да де 4 защото едната си имаше кабелче дори съм е монтирал и снимал, Утре се надявам да сложа и останалите 4 и направо 5 ленти ще им сложа една устер клема и така на всеки 5 по една клема ще слагам защото на повече няма да мога да вкарам кабелите в клемата сигурно :D Сега остава да си поръчам и захранването и дори се чудя дали да не сложа една фотоклетка долу и една горе и да светва когато се мерни някой :D за да не светят постоянно.

А на лентата междудругото ми пише
DC12
Led type SMD3528

Прикачен файл

17082013716.jpg
enviro - специалист
Първите 5 стъпала са готови да видим кога ще ми престигнат и другите ленти за да монтирам и тях ето ефекта малко кабели се виждат но като поставя всичко тогава ще пребирам всичко накуп а и нямам захранването все още другата седмица ще имам лента която е обаче с по 60 диода на метър незнам дали ще има разлика с нея но преддполагам че да затова няама да е сложа ще си я запазя за нещо друго ако ми скимне някоя идейка :D :supz:

При такова осветление не ми трябва изобщо лампа :D

Прикачен файл

IMG_0084.JPG
Тани - модератор
enviro написа:
Kолега извинявай за притеснението , това захранване ще ми свърши ли работа според теб, вчера един тел техник като ми запояваше лентите и видя че парчето от метър дърпа 0,4мА и ми каза че за всичките 15 стъпала захранване от 10А ще ми е напълно достатъчно нямало смисъл от по голямо, ти какво ще ме посъветваш. Спрял съм се на ето това тъй като ще ми излезе и доста евтино а и съм абонат на човека който ги продава Поздрави

http://www.ebay.co.uk/itm/120W-12V-10A- ... 5aefa5d74e

Помолих те да не ми задаваш такива въпроси на лични. Нали затова е форум - да споделяме и да сме максимално полезни за останалите.
Относно въпроса - за трети път ми задаваш един и същ въпрос и аз за трети път ще ти отговоря :
Тани написа:
Тани написа:
Реално дори не ти трябват толкова много диоди на метър. Може и с по-малко. Тогава ще ти трябва и по-малко захранване. При твоята лента ще ти трябва захранване поне 150 W, но за да нямаш проблеми в бъдеше нека да е поне 180W.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 54#p532174
Май започваме да циклим на едно място ...

Ако искаш да ти помогнем, вслушай се в съветите, които ти даваме, ако не, не си хаби времето , пък и нашето , а прави каквото си решил първоначално!
Ясно е, че написаните ватове на лентата са китайски ватове, а не български, но се предполага че и на захранването ще са китайски, така че всичко си идва на мястото.
enviro - специалист
преди няколко дни ми престигна една лента която е студено бяло и е с по малко диоди 60на метър интересно днес я пуснах на един акумулатор и свети доста по силно от колкото 120диода на метър може би има разлика в това че едната е топло бяло а другата студено бяло , ся направо поръчах още 2 ленти и ще поставя тях 15 метра по 60диода на метър студено бяло. Струва ми се че ще стане по добре, намерих и едни малки фотоклетки който изглеждат добре поръчах една за да видя за какво иде реч и дали ще ми свърши работа и ако става ще поръчам още една за да мога и горе и долу да имам клетки за автоматично вкл на диодите

Прикачен файл

15092013734.jpg

Прикачен файл

15092013733.jpg
enviro - специалист
чакам вече 2-ра седмица захранването сложил съм на 10 стъпала ленти светят доста ефектно, поръчал съм това захранване180W Искам да попитам относно фотоклетките, как и къде трябва да ги закача за да иамм горе и долу по една клетка и чрез тях да се светват стълбите?
Сложих и снимки на фотоклетките

Прикачен файл

6.jpg
6.jpg (38.95 KиБ) Видяна 2916 пъти

Прикачен файл

10.jpg
10.jpg (44.1 KиБ) Видяна 2916 пъти

Прикачен файл

vs17_1.jpg
vs17_1.jpg (71.54 KиБ) Видяна 2917 пъти
enviro - специалист
Никой не ми отговаря за Фотоклетките :(

Прикачен файл

DSC01825.JPG
feikot - специалист
Е как къде,сложи ги точно като излизаш от стаята и където е момента да се включи осветлението,,долу по същия начин.Хубаво се е получило,но ако те плаши,че свети по-силно,сложи по един резистор,вземи различни,като пробвай с кой ще ти хареса (това ти го казвам,ако не слагаш димер).
enviro - специалист
feikot написа:
Е как къде,сложи ги точно като излизаш от стаята и където е момента да се включи осветлението,,долу по същия начин.Хубаво се е получило,но ако те плаши,че свети по-силно,сложи по един резистор,вземи различни,като пробвай с кой ще ти хареса (това ти го казвам,ако не слагаш димер).
Много неща ще станат димери фотоклетки ключове :D Незнам и аз вече какво да слагам :D но не ме притеснява дали ще свети силно защото по хубаво и без това няма да се налага да вкл. и лампата :D
feikot - специалист
Фотоклетката и димера се обезсмислят един друг.Или едното или другото :) Щом осветеността не те притеснява,слагай си фотоклетките в двата края и си ти :)
enviro - специалист
Много ме е яд днеска дочърших до долу но се оказа че едната лента е с по различен цвят а уж всички са Студено бяло ся пак ще имам играчка да сменям на 5 стъпала тея дни ще поръчам и нз кога ще дойде :sad:
Ако на някой му трябва лента може да ми пише да се разберем нещо
имам две по 5 метра едната е с по 120диода на метър и е влагозащитена топло бяло
а другата е 5метра с по 60диода не влагозащитена цвят докарва го до топло бяло
И двете са одрязани на по около метър

Прикачен файл

DSC01870.JPG

Прикачен файл

DSC01868.JPG

Тема "Поставяне на Лед осветление на стълбище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: