Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ESPACE - майстор
С ей такива ще се развие
Изображение
Junak - майстор
Само за информация - понякога цетки има и на присъединителните гайки на батерията... :)
ribnikolaevi - майстор
marian1 написа:
Много просто се продухва - когато се правят интервенции по в. мрежа и водопровода е различен от ПП - се случва да се отделят разни частици ръжда и производни тлаки - тогава, ако си цениш клиента - отвиваш аераторите и пускаш водата - за да може струята да изхвърли тези отделени от тръбите частици и да не се задръсти аератора....
Разбрах, мерси. Спасява ли ме ниличието на филтър във водомерния блок?
ribnikolaevi - майстор
Junak написа:
Само за информация - понякога цетки има и на присъединителните гайки на батерията... :)
Какво точно имаш предвид? Какво се нарича присъединителна гайка?
Junak - майстор
Опа, грешка - говорех за стенните батерии :)
ribnikolaevi - майстор
Е, дано не съм досадил някому с въпросите си. Изясниха ми се нещата, ще опитам едно контролирано счупване ...
marian1 - майстор
ribnikolaevi написа:
marian1 написа:
Много просто се продухва - когато се правят интервенции по в. мрежа и водопровода е различен от ПП - се случва да се отделят разни частици ръжда и производни тлаки - тогава, ако си цениш клиента - отвиваш аераторите и пускаш водата - за да може струята да изхвърли тези отделени от тръбите частици и да не се задръсти аератора....
Разбрах, мерси. Спасява ли ме ниличието на филтър във водомерния блок?
До някъде, там филтрите са по едри, всъщност зависи и от големината на растера на аератора, но не го мисли, дори и да сте пропуснали тази операция, аератора се сваля и се продухва на обратно, я с въздух, я с вода ако е много затлачен :lol:
А не си написал какви са тръбите на магистралният ( централния ) водопровод - ако и те са ПП няма страшно, няма от къде да се яви голямо количество тиня, ще ти се запушва нормално за употребата....
ribnikolaevi - майстор
Вичко е полипропилен. Входа, апартамента, даже до съседния вход също (където е абонатната).
chapara - майстор
ribnikolaevi написа:
Как се продухва въздуховод, апропо?
Хората са ти обяснили, но аз не знаех че във въздуховода тече вода :lol: :lol: :lol: . Редка плетка си ти :wink: :lol:
VLADO66 - майстор
Трябва да облепиш гаргите с изолирбанд да не нанесеш поражения на батерията.

Тема "Може ли да се развие тази цедка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: