Всички въпроси за вилата.
batence81 - специалист
Здравейте помогнете ми със съвет как да поставя купения от мен воалит с череникави посипки върху дървената тераса на 2-рия етаж на вилата. Интересува ме как се нагрява воалита, така че да не го претопя или да подпаля дъските. Разбрах че преди това се минава с битумен грунд за сцепление. Нещо да се добави още и колко се чака да съхне грунда?
2ро Посипките как се стабилизират, защото ми изглеждат ронливи нещо?
Мерси.
Borizanov - специалист
Ами аз го минавам с горелката докато изгори найлончето и почне да се топи повърхността. Най-добре пробвай с някое парче. А за роненето... де да знам, което камъче не се е залепило добре така или иначе ще падне. Това май зависи от марката на воалита, който ползваш.
Успех!
batence81 - специалист
Кажи ми като разпъна парчето с нужната дължина - не го нагрявам цялото, а почвам от единия край и което нагрея го лепя и продалжавам към другия край, нали?
Слагат ли се ръкавици или нещо друго?
kapanec - специалист
Ръкавици е препоръчително също и да има 2-ри човек"Режиш парчето нагласяш си го ковеш с две гвоздейчета леко в горния край по средата на ирязания материял и навиваш едната половина на руло нагряваш първо долу дъските и после Воалита равномерно и така до края на парчето после другата половина и готово,махаш гвоздейчетата и правиш втория ред пак така .Иначе приципа е като нагряваш е да не го прегрееш защото тогава се къса .след като го загреш( ако си пърлил прасе кожата му се нагрява и се пулучават едни зведички нещо подобно е и тук момента)а затова си трябва да пробаш с някое друго парче не го притискай силно а само го притисквай (потупвай)съвсем леко.Времето около 20-25 градуса на въздуха е най подходяшия момент ако е по топло много се рони посипката а и като се стъпва върху залепената част също се получават не желани деформаций. Пусни после някоя друга снимка да видим как си се справил.Успех :?:
batence81 - специалист
Значи до колкото разбрах като отрежа парчето, с което ще работя, закачам единия му край с пирони и навито така на руло почвам да нагрявам и разтилам докато стигне до края ролката и да не стъпвам и упражнявам натиск, а с ръка да го приглаждам към дъските само да полепне? И колко секунди горе-долу стигат за нагряването?
ЧефоС - специалист
batence81 написа:
Здравейте помогнете ми със съвет как да поставя купения от мен воалит с череникави посипки върху дървената тераса на 2-рия етаж на вилата. Интересува ме как се нагрява воалита, така че да не го претопя или да подпаля дъските. Разбрах че преди това се минава с битумен грунд за сцепление. Нещо да се добави още и колко се чака да съхне грунда?
Мерси.
Зависи каква ти е целта с тая изолация - красота, или сигурност. За ставането, все ше го направиш. Но ще съжаляваш след време. И аз бях решил да си правя по тоя начин барбекюто, но ТОТАЛНО се отказах, след като видях барбекюто на съседа. А толкова много му се радваше човека.

Понеже е на открито, дъските поемат влага от атмосферата, и се разширяват. През лятото, или когато напече слънце, дъските се свиват. Познайте какво се случва с материали с различно линейно разширение? В резултат на това на съседа изолацията се нацепи, водата при дъжд проникна надолу, и дъските мухлясаха. Грозна картинка, вярвайте ми.

Затова в момента обмислям вариант да правя изолацията по следния начин. Купувам нужното количество Изомакс Еласта/ извинявам се, не е реклама /, и полиестерен воал. Работи се по инструкциите. Вече съм работил с тоя продукт, и за момента съм доволен. Времето ще покаже дали съм прав.

Просто изказвам различно мнение, а не съм против воалита с посипка.
kapanec - специалист
"Режиш парчето нагласяш си го ковеш с две гвоздейчета леко в горния край по средата на ирязания материял и навиваш едната половина на руло нагряваш първо долу дъските и после Воалита равномерно и така до края на парчето после другата половина и готово,махаш гвоздейчетата и правиш втория ред пак така .
catpat - специалист
В такъв случай, няма ли да е по-добре да се накове воалита?
ЧефоС написа:
batence81 написа:
Мерси.

Зависи каква ти е целта с тая изолация - красота, или сигурност. За ставането, все ше го направиш. Но ще съжаляваш след време. И аз бях решил да си правя по тоя начин барбекюто, но ТОТАЛНО се отказах, след като видях барбекюто на съседа. А толкова много му се радваше човека.

Понеже е на открито, дъските поемат влага от атмосферата, и се разширяват. През лятото, или когато напече слънце, дъските се свиват. Познайте какво се случва с материали с различно линейно разширение? В резултат на това на съседа изолацията се нацепи, водата при дъжд проникна надолу, и дъските мухлясаха. Грозна картинка, вярвайте ми.

Затова в момента обмислям вариант да правя изолацията по следния начин. Купувам нужното количество Изомакс Еласта/ извинявам се, не е реклама /, и полиестерен воал. Работи се по инструкциите. Вече съм работил с тоя продукт, и за момента съм доволен. Времето ще покаже дали съм прав.

Просто изказвам различно мнение, а не съм против воалита с посипка.

Тема "Воалит-лепене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: