Ел. инструментите. Консумативи.
kossis - специалист
Колега, как е машинката ?

Да не те разочаровам, но това е кастрачка. Не я напъвай въобще.

Колко пари я взе ? Обикновенно са по 370 лева.

Хускваран я прави в Китай и Анерика, с по евтини части, за да конкурира евтините ментета на пазара.

Моя майстор не я препоръчва на никой от клиентите си и я е сложил само за реклама !

За да е надеждна и да върши работа, е препоръчително да се вземе минимум 41 кубиковият модел от 460 лева- той наистина е с друга конструкция, части и мощ.
Общо взаето тази която ти си купил, няма нищо общо за съжаление с старата Хускварна 36.
Аз имам такава и е желзна- събаря стара Ябълка, която е двойно по голяма в диаметър от шината и без затруднение.

Майстора ми настрой карбуратора преди 3 години и каза че тази машинка и другите и събратя -136-137 и тнт били наистина много здрави и надеждни.
Две години не бях я палил и след 15 дръпвания запали без проблем.

Щил също се изпедепцаха и ако си купиш от тях за 500 лева машинка, пак си взел нещо което уж е моторен трион.

Ето ти и темата на изпатил си от Щил- http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=67&t=388455

Така че не я напъвай много и не очаквай да режеш дървета по големи от 15 см в диаметър !

Щом филтъра ти почрнява, значи наистина от някъде навлизат сажди, което не е нормално.

Оправи ли проблема и какво се оказа ?
profesionalist_wood - майстор
Аз съм мислил да си взема Хускварна 135 от Швейцария http://www.husqvarna.com/ch/de/products ... chainsaws/ , само тази е за домашно ползване останалият асортимент е за професионални цели с убийствени цени с по 800-1500 франка :lol: само това се предлага за цяла Швейцария,докато тук има разновидности които не се срещат в CH.
Вижда ми се идеално за домашни цели с 40 кубика и чат-пат да си отсека някое дърво в гората :roll:
Последна промяна от profesionalist_wood на вт авг 20, 2013 12:31 pm, променено общо 1 път.
nikolson - майстор
profesionalist_wood написа:
... чат-пат да си отсека някое дърво в гората :roll:
А бой, де! :axe:
VLADO66 - майстор
Аз съм мислил да си взема Хускварна 135 от Швейцария, само тази е за домашно ползване останалият асортимент е за професионални цели с убийствени цени с по 800-1500 франка :lol: само това се предлага за цяла Швейцария,докато тук има разновидности които не се срещат в CH.
Вижда ми се идеално за домашни цели с 40 кубика и чат-пат да си отсека някое дърво в гората :roll:
По добре си вземи Партнер или McCulloch
Последна промяна от VLADO66 на вт авг 20, 2013 12:21 pm, променено общо 1 път.
Защо пък точно партнер? :? Частите му евтини ли са?
nikolson-не се притеснявай,гората е моя по документи :lol:
VLADO66 - майстор
Защо пък точно партнер? :? Частите му евтини ли са?
nikolson-не се притеснявай,гората е моя по документи :lol:
Ма ти в гората с любителска машина ли ще влизаш :? -тогава Партнера го забрави
Е,едно дърво в годината в гората ще отсека и това е. Иначе вкъщи ще си нарежа по 5-6 кубика,я да окастря някое дръвче,я да отрежа някоя греда и така :) иначе съм имал Stihl 001 в началото на 90-те ама я откраднаха
kossis - специалист
По евтин е Партнера.
Общо взаето и двете посочени марки са дъщерни фирми на Хускварна и ги продават и в големите търговски вериги, но без поддръжка.

Моя майстор също ги продава.

Защо Партнер-еми щото за доста по малко пари получаваш пак Лошото качество на евтината Хускварна 236 :mrgreen:, е за това !

Аз ползвах до сега един моторен тример -Партнер-25 куба Колибри- евтин 260 лева и върши работа-но издънките и по жилавите и гъсти треви са му проблем. Всяка година сменям по някоя борма по него. Още веднага имаше недобре стегната скоба на тръбният вал влизащ в мотора и съответно докато стигне до село -мотора върти, а главата не иска. Е след моята намеса и натикване на вала и жилото и стягане на скобата -вече 3 години работи.
Сега завзех Моторна коса -Шведка от секаде :mrgreen: - с стоманен вал , а не жило.323R II- Е скъпичка е, но пали с едно дръпване-Партнера нема, нема и ме прасне при палене. Може да влачи и диск за дървета, но е скъп предпазителя. Кубиците са еднакви, но конете са повече. Много качествена.

Така че Партнер не е лош, но е с по никсо качество. което обаче все пак върши добра работа .

За Щил също мога да кажа нещо. И той не е съваршен и в някой отношения Хускварна е по добра.
Карбураторите на Щил са с един въздушен реглажен болт. След като се сменят мембрани, ако не запали и болта не помогне при въртене-карба отива в кофата.
При Шведа-има три реглажа-могат да се сменят и почти винаги няма проблем с паленето след ремонт-Волбро.
За съжаление 90-те с качествените резачки си заминаха в историята,сега имаме боклуци правени в гаражите на дръпнатия чичо Ли Фън по 50 долара парчето
kossis - специалист
Е тука си много прав !

То Щил и Хуска се изпедепцаха да правят евтинджоси, за да конкурирали Китайските, та какво остава за тези Незнайните марки и Райдера.

Тема "Husqvarna 236" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: