Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Supercoooooool - специалист
Знам, че може би тази тема е просто за всеки да си каже за любимите продукти и вероятно единодушно мнение няма да има, но ми предстои слагане на плочки в две бани, коридор и кухня и след проучване за избор на по-качествените материали за полагането на плочките стигнах до извода, че има прекалено много маркетинг във всичко и може би е по-добре да питам тук, където има повече опит.

Разбрах, че ще ми трябва грунд, лепило и фуга за плочките. За първите две се насочих към Ceresit CT17 и CM 17 Super Flexible и въпреки че е препоръчително за най-добро "сцепление" всичко да е от един производител четох на доста места (включително и тук), че фугата на Ceresit, към която се бях насочил - CE 40 Aquastatic не е от най-добрите като избор заради ронене и т.н Чета добри неща за фугите на Ардекс и Мапей. При мен ще има нужда от 4 цвята - бяла, сива, кафява и жасмин, но нито при Ардекс не успях да намеря цветова схема.

Въпросът ми е като грунд, лепило и фуга добри ли са материалите и между Ардекс и Мапей, кое е "по-добро"? А може би пропускам някой друг добър продукт тук.
Чаро - Акълия
То няма лошо, но май се увличаш.

Какви са основите за лепене на плочки та си се насочил към суперфлекс? Плочка в/у плочка, подово?
Може и да се увличам наистина, но много ми се иска да стане както трябва по стандарт и с правилните материали, затова и проучвам как стоят нещата.

Апартаментът е изграден от гипсокартон стени ако това има значение...а плочките поне в коридора и кухнята са 60 по 45 и четох някъде че суперфлекс е точно за такива широкоформатни плочки. Вече за баните където са 30 по 30 не знам дали има смисъл от него, но все пак грешното лепило ли е?
Чаро - Акълия
Не е грешното, но е скъпото.
За гипсокартона и един ЦМ11+ или Баумакол про е достатъчен.
За големите плочи ЦМ 12 най-много ЦМ16. Нищо и няма на фугата ЦЕ40...

Моят съвет е бягай от Боро и всякакви ****кол, като има и изключения, но майсторите си разбират.
Ако е българско заложи на Теразид.
Обърни повече внимание на майстора! Отношенията по между ви също са от голямо значение за крайният резултат!
:lol:
VLADO66 - майстор
Трябва да има отношения за да няма сношения или беше обратното :?
Чаро написа:
Не е грешното, но е скъпото.
За гипсокартона и един ЦМ11+ или Баумакол про е достатъчен.
За големите плочи ЦМ 12 най-много ЦМ16. Нищо и няма на фугата ЦЕ40...

Моят съвет е бягай от Боро и всякакви ****кол, като има и изключения, но майсторите си разбират.
Ако е българско заложи на Теразид.
Обърни повече внимание на майстора! Отношенията по между ви също са от голямо значение за крайният резултат!
:lol:
Моят майстор се беше насочил точно към продуктите на Боро :). Имахме малко спор за Церезит, според него едно време били добри, когато се правили в Румъния, но сега в БГ им развалили качеството. Както и да е, ще заложа на тях, може би наистина малко прекалявам с лепилата, но в сегашния ми апартамент дозина плочки изпукаха вече, не знам с какво са били лепени но не е било добро :).

Между другото гледах, че ЦМ11 и ЦМ12 не са подходящи за използване над хидроизолация, може би затова 16-ката е добър избор за банята поне.

Искам да попитам и тук от къде мога най-изгодно да взема продуктите им в София - или всичко е сравнително еднакво в цените и мога да прескоча до най-близкиа Практикер или Бриколаж за това?
prascho - майстор
Химията на Ардекс се води на доста добро ниво. Аз лично ползвах лепила и хидроизолация на Баумит /топ флекс за тераси и уни флекс за баня+WC/. Относно фугата ти препоръчвам на Ардекс. Забрави за Церезит. Единствено при пода в бяната сложих от нея /в кафяво/ и при първото намокряне съжалих. Цвят жасмин на Ардекс е доста приятен. Терасите са на 1 година и като се замие лъсва цвета отдолу. Не вярвам подобен ефект след 1 година да се получи при останалите производители.
Последна промяна от prascho на нед авг 25, 2013 11:06 pm, променено общо 1 път.
Някъде ми бяха казали, че е добре нещата под плочките да са от един производител, за да може да пасват химически един на друг. Това само за лепилото и грунда ли се отнася или и фугата трябва да я съобразя с това? Хидроизолацията за жалост вече е купена (от предния ми майстор) и е на Теразид. Май от много проучване ще взема всичко да го направя от различни марки и да се "осерат" нещата химически хахах

Къде мога да намеря продуктите на Ардекс между другото?
VLADO66 - майстор
Това за единия производител важи само за топлоизолационните мазилки и грундове.Важното е да знаеш всеки един материал/грунд,лепило и фуга/ за какво е предназначен и къде се полага.

Тема "Избор на качествени материали за полагане на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: