• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 29
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nv952 - майстор
Косачката е тази http://einhell.bg/?p=183
Когато още кабела се нави аз пуснах ръчката и си мислех че е паднал бушона но не беше а по кабела където го е прерязъл ножа си личеше че е имало електрическа дъга.
и още нещо това с разклащането него направих но когато я почиствах ножа като го завъртя на ляво се върти лесно а на дясно бая трудно.
hidrazin - майстор
Оххх... Разправям аз да не си вземате електрически още повече пък такива амаааа... Сега, в описанието намерих че двигателя е четков - като на прахосмукачка и то от слабите.
http://einhell.bg/wp-content/uploads/20 ... 002401.pdf
Щом е с такъв двигател вероятно са я направили не с лагери ами втулки прахова металургия. Точно така се получава когато клеяса втулката. В едната върти леко, а в другата трудно. Ще трябва да се разглоби и смаже. Сложи снимки на мотора и ще ти кажа какво да направиш. Не я ползвай така че ще я опечеш.
:partyman:
nv952 - майстор
ok Но тя е в гаранция още.
hidrazin - майстор
Носи я в магазина/сервиза тогава.
perdeee - специалист
Здравейте,бих искал да ви попитам за поливна система която съм решил да правя.Мястото е 8.5 на 13.5 и си мисля да сложа една пръскачка гардена R 140 или QS 140 но ме притеснява това че отгоре на около 2.2 метра има чардак и лозови асми а не знам тези пръскачки колко на високо пръскат и дали ще е проблем ако водата стига до асмите,а и не мога да реша коя от двете пръскачки да взема? Също така гледам че има различни клапани на хънтър от които някои са с соленоид а други без и не знам какъв точно клапан ще ми е нужен? Ще се радвам на професионален съвет от ваша страна,благодаря ви предварително. А целта ми с тези пръскачки е да не се копае много градината за да се прекарват тръби.
hidrazin - майстор
Аз съм пас. Такова нещо в къщата ми няма да влезе.
nv952 - майстор
perdeee написа:
Здравейте,бих искал да ви попитам за поливна система която съм решил да правя.Мястото е 8.5 на 13.5 и си мисля да сложа една пръскачка гардена R 140 или QS 140 но ме притеснява това че отгоре на около 2.2 метра има чардак и лозови асми а не знам тези пръскачки колко на високо пръскат и дали ще е проблем ако водата стига до асмите,а и не мога да реша коя от двете пръскачки да взема?
Тези пръскачки са голям боклук според мен.В началото и аз мислех да взема подобни пръскалки но после ме светнаха за тези които изкачат.Него мисли изобщо по добре разкопай малко и после ще си рахат.
Също така гледам че има различни клапани на хънтър от които някои са с соленоид а други без и не знам какъв точно клапан ще ми е нужен?
Клапан без соленоид просто няма как да работи защото точно соленоида управлява пускането на водата при подаване на Постоянно 9 Волтово напрежение (при мен е на 24)
Ще се радвам на професионален съвет от ваша страна,благодаря ви предварително. А целта ми с тези пръскачки е да не се копае много градината за да се прекарват тръби.
perdeee - специалист
Ще се вслушам в съвета ви и ще се откажа от тези разпръсквачи. А бихте ли ми казали от тези изкачащите колко и какви точно трябва да взема за моите размери и как трябва да се разположат?
nv952 - майстор
Аз не съм специалист но ще е по добре да пуснеш няколко снимки за да се ориентираме и да напишеш размерите на всяка страна от площа за поливане.А от какъв водо източник мислиш да поливаш
perdeee - специалист
Ще поливам от чешмата,нямам друга алтернатива. А за полянката тя е правоъгълна с размери 8.5 на 13.5 метра но за съжаление в момента не разполагам с снимки а и тези дни няма да ходя до там за да я снимам.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 29

Тема "Автоматична поливна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: