• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
kapanec - специалист
Нямат У коляно ямата е само за тази мивка такаче няма да ми трябва сифон, ако се наложи ще ги извия дължина имат .Изваждам единия пъхам го във маркуча и към пипера.Дебита винаги може да се регулира,важното е бирата да е студена
hidrazin - майстор
Нещо не схващам. Защо само единия в пипера? Не можеше ли да минеш само с един сифон тогава? Освен това сифон евентуално няма да ти трябва ако само изстудяваш бира и не използваш сапун и други миещи средства. И пак има вероятност да почне да смърди.
На ямата остави ли отдушник?
:partyman:
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Нещо не схващам.
От елтехник ВиК-майстор не става :-D Прекалено опасна комбинация ток-вода :-D
И понеже не си разбрал, това е една обикновена дупка в земята, вероятно направена със стари гуми, и някакъв капак отгоре, колкото да не се падне вътре.
alsted даде най-добрия вариант за изстудяване на бира, ако водата е без пари :-D
hidrazin - майстор
jekasus написа:
От елтехник ВиК-майстор не става :-D Прекалено опасна комбинация ток-вода :-D
Само така си мислиш. :-D Точно защото е опасна комбинацията ел. техника трябва да познава и водните духове. :lol: Пък и не съм ел.техник. :?
Относно ямите - в двора ми има 5 броя от които 2 са мое творение (поне моя идея без бачкането). Едната малка - за да събира водата от алеята за колата и още една по-големичка с диаметър 3 и дълбочина 4 метра. И никакви гуми! Двете са градени от камък. :-D
А тъкмо днес се занимавах с един кофраж за още една чешма в двора. Нещо подобно като на колегата. Не съм правил такива работи и е време да се пробвам как се оправям с бетон, арматура, кофражи... :prayer: Оня горе да ми е на помощ. :x Ще направя снимки ако успея до зимата да направя нещо де.
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Пък и не съм ел.техник. :?
Образно казано - Не съм ти виждал дипломата :-D
hidrazin написа:
Двете са градени от камък. :-D:partyman:
И някой детайл от калашников :-D Ще ми е интересно да видя чучура на твоята чешма :-D
hidrazin - майстор
Ами мислех да е с нормален кран ама ме заинтригува. Като се замисля някое парче от цев на КПВТ ще свърши идеална работа за чучур. Поне отвътре е хромирано и няма да ръждясва. За отгоре ще го мислим. :-D Пък и "дупката" е 14,5 мм. :lol:
http://russianguns.ru/wp-content/upload ... 501604.jpg
Само се притеснявам водата да не излиза с въртеливо движение. То да те е страх да пиеш вода от чучура. :prayer:
bulhomes2 - майстор
hidrazin написа:
...Освен това сифон евентуално няма да ти трябва ако само изстудяваш бира и не използваш сапун и други миещи средства. ...
Бабите ми някога задължително хвърляха водата от пералните в пипера. Така излизаше поповото прасе и се унищожава.. Верно, че някога перяха с домашен сапун, но не вярвам съвременните препарати да са кой знае колко по-вредни.
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на външна чешма (мивка)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: