• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 38
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
stefsto - напреднал
Тази история ми напомня да пазя моя "Спутник" поне още 40 - 50 години, когато някой ще търси знаци кой е производителя. И ще се чуди коя е тази държава СССР?
GreenBrother - напреднал
Някой може ли да ми каже от къде в София мога да си купя съчми за педала на колелото? Не искам нов цензура, защото тези са сгъваеми.
shotik - майстор
Трябва да премериш с какъв диаметър са ,за да можеш да търсиш такива като тях.Аз съм купувал сачми и "игли" за карета от магазина за лагери в жк Х Димитър.Ако те интересува ,пиши на лични ,за да не стане реклама ,а ако са три -четири броя,имам разни размери,но употребявани.
GreenBrother - напреднал
Здравейте колеги,

Наскоро си взех едно колело Bavaria на старо. Първо се чудих дали си струва, понеже има някои проблеми, за които ще спомена малко по-долу. В последствие се оказа доста добро колело - леко и бързо. Проблемите обаче си стоят и след като дадох около 50-60 лева за ремонти колелото беше дори по-зле от първоначалното си състояние, та се наложи да изгубя половин ден, за да го пооправя сам.

Единият проблем е, че въпреки смяната на гумичките, на спирачките и настойката им, спирачките не функционират както трябва. Колкото и да ги настройвам - като съм малко засилен не мога да спра. Имам предвид, че колелото не блокира.

Другият много сериозен проблем е, че кормилото дърпа все на дясно. Бях го оставил при един "майстор", който се занимавал с такива проблеми като хоби и след като го взех и платих 20 кинта се оказа, че той просто е разхлабил гайките на самото кормило и като минавах през дупки хлопаше. Уш бил изправял вилката и рамката, ама явно само на приказки.

Та след този ферман искам да попитам можете ли да ме насочите към някой наиситна читав майстор, в София, който да ми помогне?
shotik - майстор
За гумичките -може да са стари и гумата да се е втвърдила,жилата да са ръждясали в броните ,да са криви или да са с остри криви на броните,самите спирачки /скоби или рамена/ да са клеясали и пружината да не ги разтваря или да се изкривяват.Има и вероятност шините да са с форма ,която не е подходяща за спирачки.

Колелата не бива да блокират-предното може да те прехвърли през кормилото,а задното ще му изтъркаш протектора на гумата.

За вилката е по-сложно,по - добре да се смени с нова,трудно е на око и ръка да се върне първоначалния вид.
Ако искаш пиши на л.с. .

Покажи го на снимки за да го видим.
horgasz - специалист
GreenBrother написа:
...Та след този ферман искам да попитам можете ли да ме насочите към някой наиситна читав майстор, в София, който да ми помогне?
На колодрума в Борисовата градина има добър майстор (поне имаше миналата година)...
shotik - майстор
Ето последното възстановено от скрап колело :

Прикачен файл

CIMG1179m.jpg

Прикачен файл

CIMG1177m.jpg

Прикачен файл

CIMG1176 m.jpg
GreenBrother - напреднал
shotik написа:
Ето последното възстановено от скрап колело :
Колега, от къде намираш толкова често тези "реликви"?
shotik - майстор
Който търси,намира !

Но никое не е крадено - купено или заменено,ако е от друг или сглобено от многобройни части които имах преди,сега са сравнително малко.

Аз новите модели не ги харесвам ,но всяко старо,особено класическите ,не могат да минат ,без да ги видя !

Теб интересува ли те нещо ?
GreenBrother - напреднал
shotik написа:
Който търси,намира !

Но никое не е крадено - купено или заменено,ако е от друг или сглобено от многобройни части които имах преди,сега са сравнително малко.

Аз новите модели не ги харесвам ,но всяко старо,особено класическите ,не могат да минат ,без да ги видя !

Теб интересува ли те нещо ?
Не, просто съм любител на хубавите велосипеди, а не на днешните боклуци. И въпросът ми към теб нямаше негативно настроение, а точно обратното. :) Има хубави нови модели, нов България подобно животно е застрашено от изчезване. 8-[
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 38

Тема "Велосипеди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: