Всички имаме коли, нали ?
ridik - специалист
Реших да си купя водоструйка но като чета по форумите почти сто процента от тези малките които се продават по хипермаркетите не са толкова държаливи.Затова се насочих към малко по висок клас, но понеже финансите са кът си мисля за втора употреба .Сега ще кажете такъв уред втора употреба не се купува,но разбирам рисковете.Та въпроса ми е за един модел KARCHER HD555 PROFI който ми се струва добър ,но ме притеснява това , че е до 70 бара ,а уреди от по нисък клас и по-маломощни ги дават до 130-140 бара.
hidrazin - майстор
Не знам колко е добър ама е дядото на Керхера. Това е първия модел произведен за битова употреба в далечната 1984-та година. :lol:
:partyman:
ridik - специалист
Че е стар модел да, но дали е и надежден, и дали му достигат баровете за качествено измиване.За новите модели не знам но в работата ни докараха 4 бр. от тези karcher hd 6/15 и за месец и половина и на четирите посетиха гаранционния сервиз.
Chefo77 - майстор
Приятелю, от ползване до ползване има балкан разлика. Ако мислиш, че някой ще вземе евтина водоструйка от която и да е марка, ще я ползва по 8 часа на ден и няма да я върне на третата седмица, няма да стане :)
Кажи за какво ти е машинката?
Пък през тази, която гледаш за 199 лева в продавалника, вероятно е преминал язовир Батак, ако не и повече :wink:
По принцип не харесвам техниката втора употреба, някакси не ми допада идеята, че някой ще смачка нещо от работа и то ще е все така по-добро от чисто новото с гаранция и т.н. ...
Последна промяна от Chefo77 на чет авг 22, 2013 10:04 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
За домашна употреба ли ще я ползваш?Щото профи инструмент втора употреба означава или да е гепен или да му е взет живота.Ако е за вкъщи виж тази http://www.toolsfactor.com/Skil/%D0%93% ... A/422.html
Chefo77 - майстор
VLADO66 написа:
За домашна употреба ли ще я ползваш?Щото профи инструмент втора употреба означава или да е гепен или да му е взет живота.Ако е за вкъщи виж тази http://www.toolsfactor.com/Skil/%D0%93% ... A/422.html
Тази в момента е на 99.99 в Практикер.
ridik - специалист
За домашна употреба.
VLADO66 - майстор
Значи тичаш в Практикер :)
Chefo77 - майстор
ridik написа:
За домашна употреба.
Имах предвид друго. Някои (както мен) ползват водоструйката за да си измият колата веднъж на годината, да измият столовете и масичката за пред "басейна" веднъж годишно и т.н. инцидентни случки. Други обаче под домашна (зло)употреба визират ежеседмично миене на две коли, като при това остават машинките да работят по половин час без да спрат. За мен моята (Керхер 2.300, подарък от жената, мерси) е перфектна. Обаче ако я товаря по другия начин, ще каталяса.
Ако е инцидентна употребата, вземай Скил-а, пази му гаранцията и не го претоварвай. Не очаквай чудеса, разбира се.
Има и друго - тоя кютюк набор на падането на бай Тошо предполагам че има 10-15 кила.
ridik - специалист
Като казах за домашна употреба имах в предвид кола,микробус ,пикап + някой килим плочник и те така .Малко множко може би ше и идва на скилчето.

Тема "Избор на водоструйка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: