Всички имаме коли, нали ?
ferrari4456 - специалист
Скила е с 300литра на час ,препоръчвам ти на Parkside малкия модел пак за 99лв, 340литра на час, 100бара и 1400W но за това не съм сигурен.Всяка седмица миене на една кола и столове и масички, както казаха по горе.На средно мръсна кола не иска гъба, изкарва си я спокойно, но аз имам много високо налягане в пъти над Софийското.
:partyman:
ПП Изпреварил си ме, за такава употреба си се иска по голяма машина.
ridik - специалист
Като гледам направата на скила /метална глава и помпа / без разните му там пукащи се пластмаси ако качеството на изработка е добро ,може би си заслужава.
ferrari4456 - специалист
То и Parkside-а е така, принципно това се гледа първо, ако е пластмасово въобще се отписва.
EDI - майстор
СКИЛ-а вече 2 години го ползвам, не редовно, но често.Работи си без проблеми.
ridik - специалист
Значи няма полза за тази работа да се набутвам с някоя скъпа Керхер.
Chefo77 - майстор
Тя може да е алуминиева и да каталяса за норматив, може и пластмасова да държи дълго време :)
На Керхер след 5-а серия започва метала.
Не е важно само какъв е материала :wink:
ridik - специалист
Може би грешно мисля ,но не вярвам на керхер любителската серия да превъзхожда кой знае колко другите такива.За професионалната не говорим защото там много хапят цените пък и за един дом не смятам ,че е необходима такава сериозна инвестиция.
Илчо Илиев - майстор
Тема като тази я има във всеки раздел за техника....
За какво ще ползваш машината, до колко пари може да дадеш, ама нали знаеш,че за тиа пари е боклук....
Истината е,че на пазара ВСИЧКО, дори на реномирани марки си е китайско МЕНТЕ и след като си дал пари като за истинско, след кратка употреба се скапва...
Макар,че Чефо не ти препоръчва втората употреба,то аз бих те насочил на там..
За тия пари, които би дал за нов боклук, би могъл да вземеш запазена,но оригинална машина, остава да намериш магазин/сервиз от където да си я вземеш...
Имам малко опит с тази техника,а и от 4-5 г ползвам едно керхерче ....поне 5 употреба, да си мием колите, перем мокети и килими,че и на повечето приятели,но.....все още работи прилично.
При втората употреба има 50% риск да се натикаш,но ако имаш минимална представа от нещата , може да си вземеш нещо добро на сносна цена, докато от магазина, 100% си имаш макет.
Ся, ако имаш повече пари за този проект, вземи си голяма машина от специализиран магазин, но според мен не си струва за твоите нужди....

п.п.Навремето едни образи бяха си взели пароструйка с едничката цел.....да си щавят прасето за коледа....
hidrazin - майстор
Лично аз съм за втора ръка. Няма начин за 100 кинта да вземеш нещо друго освен играчка. Вярно че си е малко рисково. Преди 3-4 години си взех за 70 лева KINGKRAFT - 120bar, 2400W. С нея мия кола, плочки и се перат килими. Всяка пролет се мие и басейна на приятеля. Много съм доволен. Ето такава:
http://www.okazii.ro/aspiratoare/pompa- ... -a57527647
водоструйка(king kraft),120 бара,алуминиева помпа
Според мен гледай и колко вата е мотора. Това с тези 1200-1400 вата е несериозно. Какво очакваш от такава мощност? Гледай да е поне 1800-2000 и нагоре.
:partyman:
Преди 2-3 години си купих от Бриколаж в Пловдив някаква водоструйка /не се сещам за марката/, на цвят бордо, вертикална, като този Скил от снимката. Какво да ви кажа, хубаво работи машинката за домашни нужди, но е адски нестабилна, с малка основа и пада и се търкаля по земята при всяко придърпване на шланговете. На никого не бих препоръчал такава търкаляща се водоструйка. Не знам дали този вертикален Скил стои стабилно при работа с него.

Тема "Избор на водоструйка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: