Съвети за начинаещи готвачи.
Mega - специалист
Хайде и аз открих сезона с порция печено сладко от сини сливи. Децата го обожават с палачинките на майка им. ;)

Прикачен файл

001_n.jpg

Прикачен файл

002_n.jpg

Прикачен файл

003_n.jpg
ivanovbg - майстор
=D> Не е лошо да споделиш и рецептата :partyman:
Chefo77 - майстор
Ооохооо, много си закъснял. Тази година нашата слива (това е дърво, нали ... да не стане объркване) имаше ебаааси плода. Жената затвори 10-ина по-големи бурканчета. С оглед на предварителното количество сливи и захар, тока и времето за приготвяне, много шум за нищо общо взето, но поне е вкусно.
Mega - специалист
Действам по тази рецепта, но без вода, защото сливите си пускат доволно сок.

5 кг почистени от костилките узрели сини сливи
2.5 кг захар
1/2 ч.ч. оцет
1 пакетче канела

Измитите и почистени от костилките сливи се слагат в голяма емайлирана тава, посипват се със захарта и се оставят да престоят една нощ. Така сливите си пускат сока. На сутринта се пекат, докато сиропът се сгъсти (капка, капната върху порцеланова чиния, да не се разлива). При мен на фурна с вентилатор и 180 градуса към два часа грубо. Наръсват се с канелата, разбъркват се и се насипват горещи в сухи буркани. За разкош може да сложите и орехи на едро.

Тема "Сладкото от сини сливи е готово ..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: