Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
IMI - напреднал
Предстой ми бетониране на част от двора на къщата където ще влиза автомобил
Мога ли да си направя водачи от квадрата от метал или тръба както съм показал на снимка №1 защото площа е голяма и така ще мога да нивелирам мястото предварително за наклоните защото като ми донесат бетона няма да имам време за нивелиране. След това ще може ли тези ивици които остават да се залепят някакви плочки примерно от гранитогрес.
Ако има по-лесен начин и правилен :) очаквам съвет.

Прикачен файл

бетониране.JPG
бетониране.JPG (53.21 KиБ) Видяна 7694 пъти
genkogenev - специалист
:? Мисля , че можеш и веднага след заливането и нивелирането да ги извадиш и запълниш с бетон .................
IMI - напреднал
не знам дали е по добрия вариант
няма ли да се отделя и да се изкърти по лесно
IMI - напреднал
като е голямо пространството за бетониране трябва ли да се прави на отделни плочи
и какви трябва да са максималните размери на плочата
BLUEPUPIL - майстор
Ако не слагаш армировъчна мрежа,разделяш площа на квадрати или правоъгълници с размери както ти пасва на конкретния терен.След втърдяване на бетона пълниш(с нещо по-меко от бетона) фугите за да поемат температурните разширения.Колкото избраните размери са по-малки и колкото са по-дебели,толкова по-голям товар ще издържат без да се напукат.Разбира се,ако преди това е добре трамбовано.
IMI - напреднал
за трамбоване не бях помислил защото винаги от стой колата и си помисля че не трябва но явно и за това трябва да помисля и друго за което си мисля чувам че се поставя найлон какво му е целта и ще трябва ли да поставям и аз
VLADO66 - майстор
Найлон в твоя случай се слага за да отдели арматурата от почвата или подложката за да не корозира от влагата.
ivanovbg - майстор
Според мен не трябва да е цяла плочата, а на парчета. Размерите може да са като при подово отопление. Ширината на фугата може да се сметне на база температурното разширение на бетона. Също така трябва да има лек наклон и той да не е към къщата, като на края трябва да предвидиш и малка отводнителна канавка. Армировката е просто задължителна, както и трамбован пясък отдолу за дренаж. Не е лошо да поговориш и с някой строителен инженер за тежестта която трябва да издържа, защото след някоя година като си купиш джип...
Аз бих сложил тела за паркинг или павета. Ако нещо се размести лесно се ремонтира локално, а при бетона трябва или да къртиш, или да трупаш отгоре.
:partyman:
IMI - напреднал
За джипа не бях помислил :)
от къде да търся този строителен инженер :)
мислех че е лесна работа а то организацията е начина на подготовка преди бетонирането било доста сложно и изисквало доста знания :)

Тема "Бетониране двор на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: