• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Благодаря на всички и на хейтърите също. Немога да разбера защо обаче трябва толкова да храните хората. Никой не се е родил научен и като няма качествена литература пита! Както и да е.

Греца е за 2А, не съм мерил напрежението на на домофона и не съм имал време да се занимавам да го сменя.

Сега това, което ще направя е да отида на место да сменя греца и да сложа кондензатор 500мF на 25V и т'ва е.

Лек ден и балгодаря за помоща.
mir4oto - специалист
iliali16 написа:
Здравейте,

.......................................

Свързал съм жиците, които идват от домофона /предполагаемо около 12V променлив ток, незнам колко Аmp, не съм го мерил/ с грец на крачетата за променлив ток и другите крачета + и - съм ги закачил за едно реле.

Интересното в случая е, че съм монтирал над 50 такива греца за реле за да изправя тока защото релето е на 12VDC, а пробелема е, че в момента при подаване на сигнал от домофона към релето след греца отива пак променлив ток. Възможно ли е ако тока от преди греца е DC сега греца да го прецаква и той да става AC, според мен неможе да стане, но не съм се занимавал толкова с електроника.

Имате ли някакви идеи и може ли греца да е прецакан по някакъв начин. Както казах монтирал съм над 50 и е много странно.

Благодаря отново за отговорите и мненията!
Никой не те хейтва, просто някои се учудват или дразнят от липсата на базови теоретични познания, по подчертаното от мен и особено при твърденията, че ти вече си монтирал 50 такива греца. С което искаш да кажеш, че не си толкова бос и имаш някъкъв опит в тая работа. Да споменем и начина, по който си задал въпроса: ВЪПРОС ЗА ГРЕЦ, някой изобщо може ли да се сети, че всъщност искаш да махнеш бръмченето от насрещника. В първите два поста смятам, че си получил правилен и изпълним съвет, както и в някои от следващите постове. Е, hidrazin се е изказал малко крайно, все пак хора всякакви, може пък и да се е избъзикал :) разговор в тоя вид комуникация не е пълноценно общуване.
hidrazin - майстор
Не се бъзикам. Явно питащия е просто изпълнител. На него работата му е - "Единия край на кабела вързваш за гредата на тавана, другия край вързваш за шията и риташ стола." Като във вица за пенсионера и цифровизацията. :-D
Пък човека го карате да чертае сложни схеми като грец и чак пък да го мери. :)
boqn_zara написа:
...Що не вземеш да си начертеш схемата и да вземеш да премериш на преход с мултицета та да видиш дали е здрава твоя грец. Форума е направи си сам ама това е елементарно и мисля че всеки който човърка трябва да го знае....
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за ГРЕЦ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: