• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 34
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
евгени1 - специалист
Здравейте, този контролер ir33 който ми изпратиха се оказа за хладилна камера. След много разговори и разправии по телефоните го върнах, и ми изпратиха пак на carel mc2, който наистина е за термопомпа. Ще помоля колегите, които са запознати с този контролер да помогнат, че имам затруднение с включването му. Ще напиша какво съм свързал, и се надявам да ми кажете къде греша.
В-1 входяща вода
В-2 изх. вода
В-3 сонда испарител
С 1/2-NO1 компресор
С 1/2-N02 нагревател на тавата на външното тяло, против замръзване
С 3/4-NО3 помпа
С 3/4-N04 вентилатор
С 5-N05 четирипътен вентил
В момента дисплея изписва HP1 и се сменя със 38.5 гр.
2v6 - майстор
евгени1 написа:
Здравейте, този контролер ir33 който ми изпратиха се оказа за хладилна камера. След много разговори и разправии по телефоните го върнах, и ми изпратиха пак на carel mc2, който наистина е за термопомпа. Ще помоля колегите, които са запознати с този контролер да помогнат, че имам затруднение с включването му. Ще напиша какво съм свързал, и се надявам да ми кажете къде греша.
В-1 входяща вода
В-2 изх. вода
В-3 сонда испарител
С 1/2-NO1 компресор
С 1/2-N02 нагревател на тавата на външното тяло, против замръзване
С 3/4-NО3 помпа
С 3/4-N04 вентилатор
С 5-N05 четирипътен вентил
В момента дисплея изписва HP1 и се сменя със 38.5 гр.
"HP1" означава "аларма високо налягане 1".
Нещо по контролера настройвал ли си? Имаш ли ръководството?
евгени1 - специалист
Разбрах че е за налягане-свети червената аларма, но нямам сонда за налягане - управлявам я само по температура. Не мога да вляза за да направя настройките, въпреки че опитах по начините описани в ръководството. Изтеглих си ръководство от нета и го пуснах през преводача, но не всичко мога да разбера.Трябва ли да се включва нещо на В4 и на цифровите входове.
2v6 - майстор
евгени1 написа:
Разбрах че е за налягане-свети червената аларма, но нямам сонда за налягане - управлявам я само по температура. Не мога да вляза за да направя настройките, въпреки че опитах по начините описани в ръководството. Изтеглих си ръководство от нета и го пуснах през преводача, но не всичко мога да разбера.Трябва ли да се включва нещо на В4 и на цифровите входове.
При заводски настройки контролера чете само вход B1.
Режима е "чилър" - работи само на охлаждане. Зададената заводска температура е 12 градуса.

Този ли е контролера и това ли ръководство имаш?
Прикачен файл:
mc2.JPG
mc2.JPG (53.58 KиБ) Видяна 3397 пъти
denuchi - специалист
Хвърли едно око и на дигиталните входове. Толкова лесно се настройва. Прочети внимателно инструкцията всичко става много лесно.
2v6 - майстор
евгени1 написа:
Да, същият е.
Трябва да работиш по тази схема:
Прикачен файл:
mc2.air_water heat pump.JPG
mc2.air_water heat pump.JPG (35.47 KиБ) Видяна 3351 пъти
За да влезеш в настройките на контролера:
1. Натискаш едновременно "Prg" и "Sel" за 5 секунди -> На дисплея излиза "00".
2. Със стрелка нагоре увеличаваш до "11" - това е паролата.
3. Натискаш "Sel" -> На дисплея излиза "S-P".
4. Със стрелките избираш желаната група от параметри за настройка.

Първата група е "Probe seting parameters" (4.3.1. на стр.26).
Параметър b1 е "1". Остава си "1".
Параметър b2 е "0". Трябва да го смениш на "1".
Параметър b3 е "0". Трябва да го смениш на "1".

Прикачен файл

mc2.menu.JPG
mc2.menu.JPG (61.1 KиБ) Видяна 3351 пъти
евгени1 - специалист
Благодаря, разбрах къде греша-при другия контролер влизането става с двете стрелки, превода на означенията на бутоните излиза еднакъв за всички, а аз гледах само него.
Вече ще правя справка с оригинала. Извинявам се за главоболията.
евгени1 - специалист
Пак я закъсах. Вече влизам във всички параметри и където е необходимо ги променям, но b00 стана 01, а на b01 и b02 излязоха едни стойности 83.3 и 86.6 и едната се покачва, а другата се понижава, сякаш са часовници. И тази аларма HP1 не мога да я махна за да влезе в режим контролера.
denuchi - специалист
По добре пробвай с парола "66". За алармата HP свържи на късо ID3 и GND. След като го пуснеш ще ти излезе и аларма LP след 40 секунди.. За целта на късо ID4 и GND.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 34

Тема "Термопомпа от нов климатик, радиатори и подово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: