• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, стигна се до там,че и аз да мисля за топлото с камина с риза. Спрял съм се на камина от Елдом - че е по евтина, но идват няколко въпроса.
- Може ли тръбите да обиколят една врата, защото няма как да е вкопае под вратата. Системата ще е отворена и със помпа.
- Другия въпрос е как да оправлявам кръга на боилера - със втора помпа или с термоклапан с изнесен датчик в/у боилера.
Горните колектори със РС са на втория етаж.

Прикачен файл

shena parno.jpg
shena parno.jpg (101.75 KиБ) Видяна 4672 пъти
gogitko - специалист
Като гледам е добре.Бойлера с термоклапан за да минава само когато е по-топла водата .Сложи на горния извод (входа) на бойлера автоматичен обезвъздушител. РС най-високо на втория етаж .
Т.е. няма проблем че, ще обиколи вратата по този начин.
ок, благодарско. значе ще се рзамине с голямото къртене
gogitko - специалист
Вземи си има едни пластмасови кутии за кабели ,тръби и др. с подходяща големина колкото да скриеш двете тръби и обиколи с тях вратата.http://www.negs-ltd.com/products.html#2 ... va%2040/70
PCL82 - майстор
Ако може свържи РС където е обезвъздушителя над вратата. Тогава този обезвъздушител отпада и евентуална пара ще може директно да излезе нагоре. РС слагаш на втория етаж по възможност над 2м от горния край на радиаторите. Вземаш мерки против замръзване и запушване на РС и тръбите към и от него (преливна).
Mисля, че няма да е проблем да го направя по този начин. Благодаря за полезния съвет.
И още един въпрос относно помпата - каква да е (смисъл от към параметри).
На първия етаж ще върти 4 стоманени радиатора (по един 1800/500, 1000/600, 1200/600, 1600/600) тип 22 и бойлер.
На втория етаж са 2 радиатора (1000/600 и 1600/600).
saraneron - специалист
На студената тръба над вратата не е ли необходим обезвъздушител или картинката е символична и се отнася и за двете тръби!?
Символична е картинката, но най-вероятно ще стане както предложи колегата PCL82
  • 1
  • 2

Тема "Ще работи ли тази схема за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: