• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
monster18 - специалист
Ще видя колега за сега е това бучи доста но по нататък може да взема от левчето има едни по 2 лева, стават аз имам такава в мазата :D не знам но това ми се вижда по надеждно
monster18 - специалист
Алармата стана супер да чукна на дърво но всичко стана много добре ,със шау бау копчето и едно друго с което да я спирам преди да отворя .Всичко е тествано вече и работи .
8180 - майстор
Ако всичко е готово в съответствие със заглавието (220V), чети НК (Наказателен кодекс).
monster18 - специалист
Не разбрах колега ?какво имаш в предвид
VLADO66 - майстор
Сигурно е имал впредвид че освен алармата си положил вързана за нея офазена метална скара по пода :-D
swissmad - специалист
VLADO66 написа:
Сигурно е имал впредвид че освен алармата си положил вързана за нея офазена метална скара по пода :-D
Е,може да иска човека да види кой му е влизал в гаража :flucht:
VLADO66 - майстор
swissmad написа:
VLADO66 написа:
Е,може да иска човека да види кой му е влизал в гаража :flucht:
Да го види наживо,опс на мъртво с хрупкава коричка :-D
8180 - майстор
monster18 написа:
Не разбрах колега ?какво имаш в предвид
Аз досега 220V на врата НЕ СЪМ виждал.
Може и да е недоглеждане, ама - не.
Сигурно не е случайно, че уважаваните "жичкаджии" не взеха участие в темата.
Според мен НЕ Е РЕДНО - сигурно някъде го пише - не знам къде.

Ако увредиш някого (бил той зложелател, решил да крадне сирената или елиминира "алармата"), ще си имаш грижи.
Не знам дали предупредителна табела те спасява. Или ДТЗ. Или разделителен траф.
"Направи сам" също има граници.
monster18 - специалист
Няма от къде да хване ток когото и да било по простата причина че всичко е изолирано и ток няма никъде на видно място. Oсвен шау бау копчето което е монтирано в кутийка.Не съм толкова глупав че да рискувам здравето си ;)
VLADO66 - майстор
На стълбището към мазето съм сложил такова шау-бау в текстолитова кутийка да ми пали осветлението като отворя вратата че често са ми заети ръцете и понякога го забравям светнато.Това беше преди петнайсетина години :)
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за аларма на 220 волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: