Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Tsilkov - майстор
Не се изразих правилно.Става въпрос ,че има минимален праг и ако нямаш такова натоварване машината е неефективна,а не че тогава работи икономично (даже нарпотив) :sad:
EDI - майстор
Пак зависи от класа машина.Абе, не е лесно да си избереш климатизатор, сам съм се убедил в това.
a_stoev - майстор
Няма никакъв проблем да си работи на минимум и като охлади/стопли си изключва и почива. Няма преразход на енергия заради това че товара е малък или под минимума..
Ahmakov написа:
a_stoev Има три електронни регулиращи вентила, барбутиращ подохладител, регенеративен топлобменник и допълнителен вход за впръскване на фреон в "цилиндъра" на компресора. И всичко това не е под капака, а отгоре и се вижда на картинката, както и на другата.
Е то е очевидно, че трябва да има 3 трв-та като има 3 топлообменика работещи в определени моменти в режим изпарител.
Подохладителя го видях, под регенеративен топлобменник предполагам че имаш в предвид че прекарват ниското на входа на компресора през ресивера? Какво имаш в предвид под "впръскване на фреон в "цилиндъра" на компресора" и "барбутиращ подохладител".
Като слагаш картинки давай и обяснения щото всеки може copy/paste, въпроса е да знае за какво става въпрос.
Ahmakov - специалист
a_stoev Имаш ли някакво образование, свързано с хладилна и климатична техника? За да запазим добрия тон, спирам да коментирам.
a_stoev - майстор
Просто те моля да обясниш картинките които постваш, или поне постни името на фаила от където са. Първия излезе, но на втората няма фандък за който да се хвана. Ти каквото взе да се обиждаш, че и на образование вече...
Tsilkov - майстор
Малко Up по темата (рових се и се сетих за нея). На финала се спрях ( с проектната помощ на AntonBM :prayer: ) на едно външно тяло вършещо работа и при -15 и две вътрешни тела на всеки етаж. От самите тела има изводи към стаите които се контролират с температурна клапа. Така проблемите с натовареността и броя на телата (които рязко товарят цената и поддръжката) изчезнаха :roll:
За съжаление тази зима няма да мога да изпитам системата, но другата ще дам отзиви. Впрочем имаше един колега от форума които си беше закачил уред за мерене на ел. консумацията на термопомпата - някой може ли да даде линк към неговата тема?
VLADO66 - майстор
viewtopic.php?f=23&t=40532&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0+%D0%BD%D0%B0
fox_vt - майстор
VLADO66 написа:
Tsilkov,това са някакви усреднени стойности защото не взимат впредвид и други фактори.И от къде ще се вземе тази топлина при -15 за да се преобразува и вкара в помещението. :?
Много стара тема ама да се разпиша- теоретично една термопомпа може да "вземе топлина" независимо от температурата само трябва да е над -273 градуса целзий.Е теоретично термопомпата би имала COP от порядъка на мисля беше 4 цифрено число но не се сещам,но спънките са основно заради сегашните материали.
Лично съм пробвал инвертор на - 30 последния рекорд и си работи като качва температурата в помещението без проблем.Вярно че е леко преоразмерен но това е една винаги печеливша тактика-голямото може и леко да работи,а малкото само малко работи :lol:
hidrazin - майстор
+1 Додето атомите "мърдат" може да се отнеме температура от тях с термопомпа. С една дума да не са я докарали до абсолютната нула. Друг е въпроса за качеството и техническите ни постижения за масова употреба.
Аз съм с два дърти джапански инвертора които изкараха и прескочиха няколко гаранции - една неясно колко дълга и колко ползвани в Япония, една тригодишна у нас, и вече почти четиригодишен след гаранционен период след втората гаранция. Не ми се е случвало да не запалят и да не стоплят. Нищо общо със самоделките продавани по милите ни вериги магазини.
:partyman:
VLADO66 - майстор
Теоретично сте прави че може да се измъкне топлина при ниски температури.Въпроса беше в СОР-а при тези температури,който е грижливо сбутан от производителя/даже и в сервизните в повечето случаи го няма/.

Тема "Защо инверторите не работят под -15 градуса и COP при -15 ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: