Да споделя и моят опит.Следейки форума ракията.ком,четейки между редовете -ракията е с кисела реакция следователно лютива-разредена с алкална вода омеква.В случая работа вършат води с по-висок РН фактор.Дестилираната вода е неутрална и мисля,че не е добра за разреждане.Ползвам Девин и друга местна изворна с РН 8.5-9.0.За повече инфо препоръчвам ракията.ком.
kaishew написа:Да споделя и моят опит.Следейки форума ракията.ком,четейки между редовете -ракията е с кисела реакция следователно лютива-разредена с алкална вода омеква.В случая работа вършат води с по-висок РН фактор.Дестилираната вода е неутрална и мисля,че не е добра за разреждане.Ползвам Девин и друга местна изворна с РН 8.5-9.0.За повече инфо препоръчвам ракията.ком.Наистина си чел между редовете - с една дума нищо не си прочел а и да си прочел не си го разбрал.
Етиловият алкохол не променя лакмуса в червен, не взаимодейства с NaOH (натриева основа). Следователно етиловият алкохол не е киселина.Друг е въпроса ако си вариш някаква пърцуца фрашкана с оцетна киселина. Та общо взето етанолът и в частност ракията се разреждат с дестилирана вода. Всичко останало е свободни съчинения и волна програма с неясен изход.


Употерблявайте с мярка (50 или 100 ml) само сертифициран алкохол!!! Може и по няколко пъти.
