Мечтата на всяка домакиня
pixie - напреднал
след като майстора ми прати проект нарисуван с молив,седнах сам и си поиграх с АЛНО.това е резултата.

Моля за съвети и критика какво пропускам.

Поздрави.

Прикачен файл

plan22.JPG
plan22.JPG (28.93 KиБ) Видяна 7767 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
pixie написа:
след като майстора ми прати проект нарисуван с молив,седнах сам и си поиграх с АЛНО.това е резултата.

Моля за съвети и критика какво пропускам.

Поздрави.
Много подтискащо всички вертикали опират в тавана. Релефни ли са райетата - неподходящо за кухня. Котлоните спрямо вратата - абсурдно.
Между колоната и вратата вмести хладилник и шкафове - неща които сравнително рядко се ползват. Но да се наведе готвачът да извади нещо от фурната и някой влизайки да го вкара в гювеча :? По принцип при готвене най-голямото висене е до котлона - да запържиш, да разбъркаш ... Виждам че в десния ъгъл, до прозореца си има място за котлоните. Между тези котлони и мивката има достатъчно за работен плот.
Струва ми се, че подходът ти не е ... правилен. За да проетрираш кухня би трябвало да готвиш., да ползваш кухня. Например тостер, кафемашина, миксер, резачка ползваш ли, ще ползваш ли ... та така.
Място имаш, пари имаш, мерак имаш, ще помагаме. :)
Антония - специалист
Между печката и микровълновата има абсорбатор нарисуван, така ли? Това е невъзможно, вградените абсорбатори са дебелички, ще заемат цялото място на микровълновата.

Миналата седмица рисувахме кухня с една проектантка. И аз имам такава преградна стеничка за заобикаляне. Та моето разпределение беше: шкаф, хладилник, стена, шкаф с чекмеджета (на плота му е кафе машината, на горния ред е микровълновата), мивка, шкаф (работен плот), печка, шкаф за бутилки (работен плот). Важно е печката да е сравнително близко до мивката, по-удобно е за готвещия. Но между тях трява да има работно място, разбира се.

По отношение на височината на шкафовете -- аз лично настоях да стигат до тавана на два реда, защото имам много съдове и ми трябва повечко място. Освен това от хигиенична гледна точка е по-добре, няма да се събира прах отгоре :) И на мен се опитаха да ми обяснят как това щяло да похлупи помещението, ама не отстъпих от позицията си. Кухнята е функционално помещение, не изложбено. Трябва всичко да е удобно.
pixie - напреднал
мерси на н/а за бързия отговор.Грешката е в мен че не описах всички лимитиращи фактори.Относно фурната и котлоните-знам че е кофти да са до вратата,но проблема идва от газовото котле вдясно до прозореца и всички тръби които тръгват от него.Ще издуят цялата конструкция още поне 20 см.Цветовете които виждаш са плод на програмата,не съм правил нищо освен мебелите.идеята е плота да е един цял от край докраймно и това не го може програмата.
Веднага след като постнах снимката разбрах 4е няма как да стане микровълнивата върху аспиратора защото няма от къде да мине тръбата за комина и го отстраних.
В левия край на кухнята мислех да е хладилника но няма място за нищо друго и реших да го преместя.
Повярвайте ми няма място за котлони и фурна в дясната част,а и този комин и доста голям и почти по средата(кофти)

Очаквам още критики.

Прикачен файл

plan23.JPG
plan23.JPG (33.24 KиБ) Видяна 7728 пъти
peshev-ko - специалист
Винаги можеш да направиш вратата да се отваря навън!
peshev-ko - специалист
Къде смяташ да отведеш тръбата на абсорбатора?
pixie - напреднал
за съжаление вратите са вече сложени,а и антрето ми е прекалено малко за да се отваря навън вратата,но все пак мисля че не голям проблем фурната в това положение-с приятелката ми не сме такива хора да стоим по цяла вечер пред фурната!
Чопър - специалист
Каква е тази програма с която си работил-много ме кефи ,а и на мен би ми свършила работа? А печката зад вратата наистина не е най удачния вариант... :?:
pixie - напреднал
тръбата ще влезе в комина вдясно.
Чопър - специалист
А мислил ли си за врата тип "хармоника" така никой няма"да влезне в гювеча"?

Тема "Здравейте!Какво ще кажете за проекта ми за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: