Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
dobcho_vn - специалист
Здравейте, налага се да сменя 4 броя стъкла на остъклението на балкона направено от винкел.
Дотук разбрах от районния стъкларин, че ми трябва 4 мм. минимум дебелина на стъклото и силикон.
За силикон от местната железария ми препоръчаха някакъв аква силикон, които бил баш за тая цел.
И така въпроса ми е относно технологията - понеже нямам ъглошлайф за почистване на рамките, мога ли само след едно минаване и чистене с по-едра шкурка да пристъпя към монтажа?
Освен със силикон нещо друго за укрепване на стъклото не трябва ли да има? В случай, че трябва да има какво да е?
А и да този силикон подходящ ли е за целта или трябва друг?
Благодаря.
housedoktor - майстор
Силикона е много добро решение ,но изисква чиста (обезпрашена и обезмаслена) и суха повърхност.Иначе по старата технология с маджун
VLADO66 - майстор
Стъклопакетите се лепят с полиуретанов уплътнител,което е добро решение в твоя случай.
dobcho_vn - специалист
Ъхъм значи трябва и един обезмаслител да си взема.
А този полиуретанов уплътнител как се работи с него? Като силикона или има особености?
dobcho_vn - специалист
Нов проблем - липсват ламаринките за захващане...
Имат ли някакъв вид заместител?
VLADO66 - майстор
Ако ползваш полиуретан ламаринки не ти трябват/даже ще пречат/.След залепването е нужно по някакъв начин стъклото да бъде притиснато за няколко часа.
dobcho_vn - специалист
А затискането съм го решил с дървени летви.

Тема "Въпрос за поставяне на прозорци." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: