Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Винтчо - специалист
Правим си сметка да водоснабдяваме къщата от сонда.
Сондажът е сравнително нов, доста е мътен, нямам представа дали ще се изчисти.
Можете ли да ми препоръчате филтри (или набор от филтри), бактерицидки и т.н., в пълно неведение съм.
Търсачката не ме насочи към подобно обсъждане.
VLADO66 - майстор
Първо трябва да си разработиш сондата,демек да си оформиш водоносния конус около нея така че земята около сондата да послужи колкото се може в по-голяма степен като филтър.След като водата добие/дано/ бистър цвят следват изследванията.Въз основа на тях вече може да се прецени обработката на вода.Ето едно четиво http://www.nikol-n.com/page.php?n=9522& ... ew_id=9522
Винтчо - специалист
Сондата цяло лято дърпа по кубик-два дневно (повече не пуска) и продължава да си е мътна.
Четивото, към което си ме насочил е доста теоретично, на мен ми трябва нещо от рода на „иди еди къде си и си купи еди какво си“ или някой, който си водозахранва къщата от кладенец да сподели опит.
Ще взема поне да звънна на фирмата, на чиято страница е четивото, може те да ме насочат.
swissmad - специалист
Не съм спец по въпроса но щом излиза постоянно мътна вода замисли се първо за някакъв утаител ,където водата ще се очиства от едрите механични примеси защото какъвто и филтър да сложиш той постоянно ще се затлачва и няма да можеш да ползваш пълноценно водата.Иначе филтри за вода има но при мътна вода ще се запушват бързо.Имам малко опит от един сондаж ,където вадеше и пясък (водата беше мътна) и нямаше никакъв ефект от филтъра защото го запушваше за минути.За утаител можеш да ползваш 2-3 бр. съдове с около 2-3-4 кубика (колкото по-големи -толкова по-добре) вместимост свързани последователно като от последния с хидрофор захранваш къщата с вода.Там преди хидрофора ще монтираш и филтрите.И по принцип избягвай да пиеш от водата от сондата ,освен ако не направиш анализ на водата в лаборатория която да докаже ,че е годна за консумация.

Тема "Водоснабдяване на къща от кладенец- какви филтри" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: