Всички въпроси за вилата.
Gabito_7 - напреднал
Принципно си прав, но вече е късно...
Аз нямам против да ги залепя направо върху замаската стига да знам с какво :? Мисля да опитаме с полихлоропреново лепило (ако изобщо ги лепим). Остава обаче въпроса с какво да запълним фугите.
Имаме още малко време да помислим и когато ги наредим ще снимам.

Благодаря ви, че се включихте.
VLADO66 - майстор
Фугите няма да ги пълниш защото с каквото и да ги запълниш след това трябва да се шлайфа,което в твоя случай е невъзможно.
Gabito_7 - напреднал
Искаше ми се с нещо да ги запълним, за да не пропускат прах и вода. Ако все пак им сложим силикон няма да се налага да се шлайфат, нали ? Може при поставянето да се забърше излишното :? Мдаааа, май трябваше да помислим преди да ги вземем. Първоначалната идея обаче беше да си вземем крачета, но като разбрахме в последствие, че едно краче е около 3.50, а на нас ни трябват мноооооого и варианта отпадна. Пък и с крачета, без крачета пак трябва да измислим нещо за фугите :-D
kalin72 - майстор
Колко м2 е площта, която искате да направите?
Gabito_7 - напреднал
Е тук ме хвана неподготвена :ops: Жена и мерни единици [-X Може би 25 - 30 кв.м. :? Ама много наизуст го казвам #-o
kalin72 - майстор
Абе според мен...аз го казах и по-горе, продайте тези платна и си направете пода както трябва, дори и повече пари да излезе, да не ви е яд, че е половинчата работа...
Що не направиш една две -снимки на помощението, да добием представа, пък може и друго да ти предложи някой :)
Gabito_7 - напреднал
Ще направя, но през уикенда, че къщата е в провинцията и там живее майка ми. В понеделник ще кача снимки. Ама честно да си призная... мноооого ми харесват тези платна :love: . Представям си ги наредени- много ще е красиво. Хич не ми се слагат плочки или ламинат :-D
kalin72 - майстор
Ами не слагай плочки или ламинат :) Виждала ли си под от коркови плочи, в най-различни стилове? Вярно, много скъпо е, 40-60 лв на м2, но само като идея, и топло, и функционално, и красиво :)
Друга идея - дюшеме от иглолистна дървесина...то ще е доста по-евтино, но отново е топло, уютно, красиво...
DundyTheCroc - майстор
Плочи от този тип се ползват за издигнат под в офис или сървърно помещение. До сега не съм виждал монтаж без крачета и смятам, че ако плочите се лепят на земята се губи смисъла от такъв под. Двете му основни цели са да повдигне над основното ниво и ако стане теч да не гръмне техниката, както и лесен достъп до кабели, тръби и т.н. под него. Плочите не се лепят за крачетата и ако всичко е сметнато и направено точно фугата е почти незабележима, а тежестта им ги държи да не мърдат.
Gabito_7 - напреднал
DundyTheCroc написа:
Плочи от този тип се ползват за издигнат под в офис или сървърно помещение. До сега не съм виждал монтаж без крачета и смятам, че ако плочите се лепят на земята се губи смисъла от такъв под. Двете му основни цели са да повдигне над основното ниво и ако стане теч да не гръмне техниката, както и лесен достъп до кабели, тръби и т.н. под него. Плочите не се лепят за крачетата и ако всичко е сметнато и направено точно фугата е почти незабележима, а тежестта им ги държи да не мърдат.
Даааа, наясно съм за какво се използват, но на мен ми харесват като краен ефект, а по- обяснени вече причини не го направихме на крачета и конструкция. Знам, че слагайки ги без такава конструкция на практика се опитваме да открием топлата вода, но пък за това съм във форум "Направи си сам", а не "Всичко за двойния под" примерно... Търся някакво алтернативно решение на проблема с поставянето и въпроса какво да поставя вместо тях не е на дневен ред в момента. Ако се окаже, че няма никакъв вариант и т.н., тогава ще мислим за алтернативен под.

Тема "Как да захвана платна за двоен под без конструкция ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: