• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
princebg - напреднал
erolchy написа:
Здравейте, имам едно питане. На скоро си закупих един драйвер борда за степ мотори и към него се свързва един кабел с една голяма букса а на компютара нямам такава, дали има начин от този тип порт да се мине на usb ?
Ако компа не е в гаранция отвори кутията и провери къде е куплунга за ЛПТ-то,купи си лентов LPT кабел бодни го на място и си готов
STEPER - специалист
MACH4 is Coming Soon!
http://www.machsupport.com/
Mill Wizard - Самостоятелна програма за създаване на G-код за фрезоване на прости части и за извършване на основни операции,
където CAM софтуера може да бъде твърде сложен. Този софтуер запълва празнината между CAM софтуера и писането на G-кода ръчно.
Илюстрация за това как Mill Wizard работи е достъпен на страницата на продукта.
http://www.machsupport.com/software/mill-wizard-beta/
Download на Mill Wizard
http://www.machsupport.com/software/dow ... es/#tabs-2
cichlidi - помощник
Здравейте, наскоро си купих малко СНС, но още се уча и имам доста трудности. Успях да гравирам това онова с помоща на Mach3, като преобразувам в г-кодове от самата програма. Но сега искам да опитам да изрежа нещо. Проблемът, е че не знам как да задам дебелината на инструминта, че да ми реже правилният размер на детайла, в случая букви... Моля за помощ и обяснение, като за напълно нов в начинанието. Свалих какви ли не софтуери и не и не и не .... :?
skat - специалист
Интересно ми е дали този пост ще е полезен в твоя случай. Частта за Corel може да се пропусне (от стр.6 нататък), защото CamBam си има текстов редактор и буквите могат да се въвеждат директно в него.
http://www.scribd.com/doc/110315433/%D0 ... 0%BA%D0%B0

Eто как изглежда пътят на инструмента със зададена дълбочина на среза 4мм на два паса по 2мм, диаметър на фрезера 3мм, външно изрязване на контура:

Прикачен файл

text_cut.jpg
ijebdk - напреднал
Здравейте колеги! Интересувам се, дали mach3 има възможност да управлява пневматични цилиндри да речем за закрепването на детайла към плота на машината. И ако е възможно, къде мога до прочета повече по въпроса. Какви настройки са необходими и евентуално, кои пинове управляват процеса. Или пък за това е необходим друг софтуер. Благодаря!
skat - специалист
Ами на мен ми идва на ум да се използва някой свободен М-код от (Config->Ports and Pins->Spindle Setup), а релето да включва соленоид - вентил, но би ли споделил защо е нужно масата да се управлява от програмата?

Прикачен файл

Outputs.jpg
Outputs.jpg (42.18 KиБ) Видяна 4992 пъти
ijebdk - напреднал
Благодаря! Мисля си за някаква автоматизация на процеса, за детайли с по проста форма, които да се подават и затягат автоматично, нещо като магазин за CNC. Интересно дали Мach3 позволява подобно нещо? Може би друг софтуер е подходящ за подобно автоматично управление. Или пък управление с допълнителен контролер, който се управлява от програмата?
cichlidi - помощник
Здравейте, много благодаря за помоща, много ми помогнахте! Но сега идва друг проблем. Свалил съм Mach3 от сайта, но е демо версия и не ми върши работа. В нета е пълно с всякакви вируси и тн. под името Mach3. Свалих само една, работеща версия с крак. Която ще ми върши прекрасна работа, но уви след всички настройки за рутера, програмата единствено зарежда gcode-овете. Нито управлява машината нито на самата програма показва, че извършва някаквъ движение. Пробвах и на 64 битовият ми комп с Windols 7, там програмата работи от всякъде и всичко, но няма как да работи рутера на този комп. Моля помогнете или дайте някой линк с Mach3 .... :? :cry:
MrMurdjo - майстор
А задал ли си номер на порта и настройка на функциите на пиновете?
cichlidi - помощник
Да, задал съм. С две разновидности на Mach3 съм пробвал и всичко е ставало без проблеми и работеше. Сега всички настройки са същите и нищо. Все едно рутера не е пуснат, какно и клавиатурата. (на сухо демек без включен рутер, както на другият комп, с клавишите не местя X Y Z и тн.Докъто на Линдолс 7 на сухо се местят, пускам Г кодовете и програмата работи.)
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: