• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 34
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
евгени1 написа:
Пак я закъсах. Вече влизам във всички параметри и където е необходимо ги променям, но b00 стана 01, а на b01 и b02 излязоха едни стойности 83.3 и 86.6 и едната се покачва, а другата се понижава, сякаш са часовници. И тази аларма HP1 не мога да я махна за да влезе в режим контролера.
Кои параметри си променил?

Параметър b00 трябва да го зададеш в зависимост от това коя температура искаш да се вижда, когато контролера е в работен режим. "01" е за температурата на водата на изход от топлообменника (датчик B2).

Параметри b01 и b02 са показания на самите измервания на сонди B1 и B2 (температури на водата на вход и изход на топлообменника). Стойностите които си видял предполагам са измерванията в Фаренхайт. За да се показват измерванията в единици Целзий е необходимо параметър 23 ("Unit of measure") от менюто "Probe setting parameters" да бъде "0".
евгени1 - специалист
Променил съм следните параметри. Това са новите показаня;
A02-5
D11-01
F13-00
H01-03
P06-01
R03-40
R04-5
R15-49
R16-50
Последните 2 параметъра може да са били със същите стойности.
евгени1 - специалист
По добре пробвай с парола "66". За алармата HP свържи на късо ID3 и GND. След като го
пуснеш ще ти излезе и аларма LP след 40 секунди.. За целта на късо ID4 и GND

Свэрзах ги на късо - алармата се махна. Сега показва температурата на изход то, но не тръгва. Не можах да разбера къде да задам температура за включване и изключване на компресора, и не намерих къде да вляза да променя параметрите на b2 и b3.
2v6 - майстор
евгени1 написа:
По добре пробвай с парола "66". За алармата HP свържи на късо ID3 и GND. След като го
пуснеш ще ти излезе и аларма LP след 40 секунди.. За целта на късо ID4 и GND

Свэрзах ги на късо - алармата се махна. Сега показва температурата на изход то, но не тръгва. Не можах да разбера къде да задам температура за включване и изключване на компресора, и не намерих къде да вляза да променя параметрите на b2 и b3.
Включил ли си термопомпата?
Направи една снимка на дисплея.
2v6 написа:
Параметри b01 и b02 са показания на самите измервания на сонди B1 и B2 (температури на водата на вход и изход на топлообменника).
С други думи в параметър b01 виждаш температурата. Какво искаш да и промениш?
евгени1 - специалист
Захранил съм с 220в контролера, както е дадено по схемата. По какъв начин да я включа.
Не мога да направя снимка, защото в момента не съм в къщи. На дисплея няма никакви символи, само температурата на изхода на ТО, а b1 и b2 нали трябва да ги променя от 0 на 1.
denuchi - специалист
По въпроса за тръгването. ID5 и GND на късо. Дистанционно вкл. - изкл. Той под разбиране е изключен, но вече може и да го дават активен. Този шантав символ (/*) /02- трябва да стане 1, /03 да стане 1. Да виждаш и изход вода ТО. и температура кондензация е /03. Аз бих поставил един датчик за налягане на В4 "SPKT0033R1"
и MCHRTF04C0 това за контрол оборотите на вентилатора. За промяна на стойностите на вкл.- изкл. символ (r*) r01 - охлаждане, r03- отопление. и съответно r02 и r04 деференса. В режим охлаждане и отопление. Не можах да разбера точно каква ще е машината. Моля да ме извиниш. По този параметър нещо променял ли си. H01.
Unit model
0= air_air unit
1= air_air heat pump
2= air_water chiller
3= air_water heat pump
4= water_water chiller
5= water_water heat pump with reversal on gas circuit
6= water_water heat pump with reversal on water circuit
7= condensing unit
8= reverse-cycle condensing unit
9= water-cooled condensing unit
10= reverse-cycle water-cooled condensing unit
Драсни каква ще е точно машината, ако не е проблем
P.S. Направи една снимка на контролера ако не те затруднява. Там където пише модела. Повечето се захранват са 24vac. А ти споменаваш 220v.
евгени1 - специалист
Започвам подред.
1. ID5 и GND на късо.
2. Дистанционното вкл. - изкл. го дават на В10, но се отварят само В01, В02, и В03.
3. Този символ (/*) /02- трябва да стане 1, /03 да стане 1, сякаш го срещах някъде, но сега не мога да го открия.
4. На дисплея изписваше темп. на изход ТО, но след като проверявах параметрите се загуби и сега показва 0.0.
5. Вентилаторите са с една скорост. MCHRTF04C0 може ли да ги контролира.
6. r03 може да се настрои само от стойност 49 до 50. Направил съм го 49, а r04-5.
7. Термопомпата е направена от външно тяло ОСАКА 52 с он/оф компресор и вентилатори, и ТО 14 кв. Миналата зима я ползвах 2 месеца, като я управлявах с термосати.
8. H01 го направих 3.
9. Извинявам се, но не мога да кача снимка. Контролера е mc2 din - на стр. 11 има качено ръководство с 3 контролера, моя е като този вляво.
10. Самия контролер е захранен с 24в. С 220в съм захранил това което е по схема.
евгени1 - специалист
По т.4 показания на дисплия - разбрах къде съм объркал и го оправих.
евгени1 - специалист
И по т.3 разбрах за къде става въпрос и го оправих, но по нататък не зная какво да правя.
denuchi - специалист
Започваме от начало. Парола "66".
Първият символ който излиза (/*) /01-1,/02-1,/03-1
После (B*) b00 - коя температура или (налягане да е на дисплея)
0= probe B1
1= probe B2
2= probe B3
3= probe B4
b01,b02,b03, и b04 само за информация. Какви са стойностите на датчиците. Промяна никаква.
Идва ред на H01 става 3.
H07 - 1.
Алармите (P*). Преглеждаш ги и си решаваш коя аларма да е има и коя не. Кога и как да се задейства.
Отиваме и на (r*)
r01 Cooling set point - 10 гр.
r02 Cooling differential - 3 гр.
r03 Heating set point - 45 гр.
r04 Heating differential - 3 гр.
Всички стойности съм ги избрал произволно.
След това:
r13 Min. Cooling set point - 7 гр.
r14 Max. Cooling set point - 25 гр.
В режим на охлаждане ще работиш с темпер. 7-25 гр. (по избор)
r15 Min. Heating set point - 30 гр.
r16 Max. Heating set point - 50 гр.
В режим отопление 30-50 гр. (по избор)
Това в общи линии. Има и неща за дефроста, контрол оборотите на вентилатора. Всичко с времето си.
Като го включиш и заработи може да има проблем. Да показава че е в режим отопление а да работи в охлаждане. В този слуай прибягваш до параметър H12.
Capacity- control logic valve and inversion valve
0= Both normally closed
1= Both normally open
2= Inversion valve normally open and capacity-control valve normally closed
3= Inversion valve normally closed and capacity-control valve normally open
Имаш и два диг. входа свободни ID1 и ID2. Там може да има зададеш някакви аларми или дистан. отопл.-охлаж. Втора точка за отопление - охлаждане. Примерно дневна нощна температура.
Примерно фолсуич, може да се постави там.
т. 5 Може да се конролира вентилатора. Плавно управление на оборотите. Там ще трябват малко настройки по параметър. (F*)
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 34

Тема "Термопомпа от нов климатик, радиатори и подово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: