• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Колеги, вие по колко време държите сместа преди да я изхвърлите?
Аз го държа не повече от 15 дни. След това го хвърлям или ползвам за друго, а за машините правя нова смес.
Илчо Илиев - майстор
kossis, kossis, НИЩО не си разбрал Приятелю....
the_play87 - специалист
Двутактовото масло го взимам наливно. Отивам си с дозатора и всичко е ОК
п.п. XP-то наливно го зимам за 12 лв.
вече близо 500 кубика ядове никакви, ма много бързо заминават теа вериги :?
iivanov - майстор
the_play87 написа:
HP или XP? Ако еXP си е тънкаж и то голям.
dragozow - майстор
iivanov написа:
the_play87 написа:
HP или XP? Ако еXP си е тънкаж и то голям.
По дистрибуторите все още има варели от старото. Който се е запасил има, имайте предвид че не всички продават наливно. Най-лесния начин за мярка е да се ползва старо разграфено шише или подходяща спринцовка.
the_play87 - специалист
XP-e, дозатора ми е същия като от предишната страница разбърквам си съотношение обявено от производителя те 20 грама на литър.
Тани - модератор
kossis написа:
Илчо Илиев Колега, майче и ти си от хората на Драгоза. Аз не се заяждам с него, а уточнявам фактите !
Майче и ти си от хората пълни с бисери и склонен да бъдеш Модератор, но нека хората да ти се радват ! :lol:

Относно температурата ти специално можеш да я настройваш по 10 пъти на ден.

Мисля че всеки специалист може сам да се досети че говоря за работа на машините в Сибирски студове от -10 градуса надолу + валежи от сняг и климатични температури с топъл климат от +30 - +40 нагоре !

Между другото в завода производител настройката на карба се състои в това и трите винта да се завартят на 1 до 1.5 оборота (говоря за Волбро на Шведие). Това си го пише в упътването и моя Майстор го потвърди :mrgreen: , което налага понякога донастройка за конкретният климат и атмосферно налягане.

Сместа повече от 1 месец престои ли е по добре да си миеш с нея каквото намериш.
В резервоара да стои е голяма грешка.

Верно големи спецове сме се сабрали тука, но за съжаление аз научавам доста малко съществена инфо от многото спецове и основно нападки завземам ! А с толкова много спецове би следвало да не се допитвам до моят майстор дето бил от твоят фил ! :mrgreen:

vrangelov, лошо няма ама малко преиграваш ми се струва !?
Косис , следващото ти заяждане с някого, ще ти донесе ... не знам колко бан, но ще проверя докъде си стигнал с удвояването, и ще ти удвоя последното наказание. Репликирането на предупреждението ще има същия резултат! Ще те помоля, за да не се получава "Тате ми каза, че видял един човек ял геврек и било много вкусно" просто да говориш от личен опит:
Днес сложих еди какъв си циркулярен диск и отрязах дърво с диаметър еди колко си за еди колко си време. Тогава няма да звучиш абстрактно и никой няма "да се заяжда" с тебе! Всички вече знаем, че твоята техника е най-добрата, дори съм сигурен, че като си купил Партнера , също е бил най-добрата машина и "шведа" е бил пари хвърлени на вятъра, защото Партнера върши същата работа. Същото ще е и като след някоя друга година пробваш нещо по-добро. Репертоара вече ти го знаем, затова ще те помоля да си запазиш разсъжденията за себе си, защото ТИ СЕ ГУБИ ОБЕКТИВНОСТ! В общи линии почти всяка техника върши толкова работа, колкото си платил за нея. Винаги ще има и по-добра техника, на съответната цена. Всеки сам може да прецени какво му се плаща. Това и ще получи! В зависимост от нуждите на човека, верния отговор може да е в много широк диапазон, но със сигурност решението няма нищо общо с твоите нужди, за да раздаваш готови рецепти!
kossis - специалист
Тани, от темата за АЕЦ, ти си ме дебнеш да ми биеш банове.

Това как ще защитавам тезите си и твърденията е лично моя работа ,Брат !!!

А това че когато кажа нещо вярно повечето от разбирачите ги дразни, било то защото не са го знаели или просто не са се интересували е друг проблем.

То се вижна с просто око, че аз казвам нещо доказано и веднага 15 разбирача ме нападат, след което ти се появяваш и ми удряш бан по график !
Е това сигурно е нормално за нашето Развито Българско общество -да се смазват всички които много знаят, макар и да искат да помогнат само. Не вижда да съм казал и написал нещо невярно и глупаво, а това че намесвам майстора от магазина е напълно разбираемо-все пак той се сблъсква с такава техника всеки ден, работи с доста по мощни машини от моите и при него постоянно има стари майстори и клиенти които са ползвали дадена машина и я хвалят или и казват кусурите. Е дали не е наясно с нещата този човек. Също аз си правя труда да чета упътването и да съпоставям написаното с майстора !
Ако го напиша от мое име това дали ще е по тежко за разбирачите ? Едва ли, пак ще отнеса подигравките и забележките и ти ще ми отправиш предупреждение че видиш ли тия ти казаша да мълчиш и сега аз ще ти помогна да замълчиш !!!
Аз пиша нещо и след като арогантно ме оплюят, нямам и право да се защитя защото ти ме изгонваш !!!
Само ти ли си ми персоналният Модератор в форума ? Други няма ли дето да преценят че съм Нарушител, фантаст ???
Този форум само 15 човека ли си пишете ??? Другите да бегат. Айде да не ги споменавам постоянните артисти тук по именно, защото всички ги знаеме. Това също е репертоар.
Тани ти да не би всеки път да си различени и невероятен ? И ти имаш Репертоар, но си модератор и това те прави с Главна незаменима роля тук !
Целта на форума не е ли да се научават и споделят технически знания в различни сфери ?
А не да се критикуват репертоарите на форумниците и да се налага начин на изказа им ?!

За Партнера, никога не съм твърдял ще е нещо особено и даже не го смятах за моторна машина, макар че е такава.
Просто ми спасяваше положението и вършеше повече от необходимото, защото явно знаех как да го ползвам повече от предписаното без да го прецакам.

А това дали моята техника е най добрата, няма такова нещо-Партнера при купуването беше с проблем -не въртеше жилото защото не беше затегната скобата към мотора, оправих го сам и съм го написал в другите теми този проблем.

Както също съм споменал че Ел. помпите на Райдър са боклук и аз притежавам такъв боклук, които в момента работи, но сега ще го пратя в София за пренамотване, щото грее и моторната защита сработва в жегите. Това съм го НАПИСАЛ в темата за помпа Райдър дето грее на колега.
Обаче там нямаш интерес да ме блокираш и не си си направил труда да четеш тези работи ! Просто ми биеш едни обвинения и това е.
Винаги съм бил Обективен и прям, НОТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА ПОЧТИ НА НИКОГО ! Това ми е ясно и ще си патя, така е !

Абсолютно никакви рецепти не давам на никого !
Това са факти прочетени в упътването, споделени от истински специалист -ремонтиращ и поддържащ подобни машини и установени от мене в процес на работа, Фантастика и Рецепти няма !!
В заключение мога да заявя че ти Тани направо ме заплашваш или да мълча и да не пиша или ще ме блокираш- това е видно от слдното ти изречение-
Репертоара вече ти го знаем, затова ще те помоля да си запазиш разсъжденията за себе си, защото ТИ СЕ ГУБИ ОБЕКТИВНОСТ!
!

Мога да ти кажа само БРАВО Тани ! =D> =D> =D>, както и Браво за Илчо Илиев =D> :prost: Така се действа !
------------------
Относно маслото -Синтетиката е добра, когато мотора е нов и плътен без луфтове.
в ТДИ-ПД моторите , зимата когато турбото се развърти от леден мотор и маслото е 5/40 се чува все едно развален вентилатор му свирят втулките в първият момент при подаване на газ-тогава турбината при 2000 оборота достига пик и обороти от 50 хиляди до 80 хиляди маслото още е относително гъсто и първите 2-3 минути има неприятен звук от турбината. Това от опит !
Така че синтетика е добра но при определени мотори и елементи към тях. Точно този мотор ако нямаше турбина направо му шибвах 10/40 без да се замислям изобщо ! В упътването Немеца е казал че може да гори масло тези Дизели от 1 литар на 1000 км.(някой колеги в ФВ форума са изумени от този факт) Що така ? Щото е вода това масло ! Така че знам какво дава и взема този вид масло на мотора.

А тия двутактици достигат до 13 хиляди оборота и изобщо са далече от на турбото 100 хиляди обороти.
Последна промяна от kossis на чет авг 29, 2013 10:45 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
В тази тема бана ти е по сигнал и трябваше да го получиш без предупреждения, защото вече имаш подобни нарушения. Оставих ти шанс да ти се размине , но решението си е твое!Реално не дразниш мен, защото дори не участвам в дискусията, а почти всички участници в темата, някои от които са подали сигнал. Все пак, ако някой колега прецени , че не съм прав и/или 5 човека от активно пишещите, се застъпят за тебе да ти го отменя, дори ще ти се извиня!
ПП
kossis написа:
То се вижна с просто око, че аз казвам нещо доказано и веднага 15 разбирача ме нападат, след което ти се появяваш и ми удряш бан по график !

Винаги съм бил Обективен и прям, НОТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА ПОЧТИ НА НИКОГО ! Това ми е ясно и ще си патя, така е !

Докато "обективно" , за тебе значи да преувеличаваш и си измисляш, то ще продължаваш да си патиш! Какъв график, като до сега имаш един единствен бан!!!
професионал - специалист
Колеги, кума ми си е харесал в Бриколаж някакъв Партнер за около 190лв. - той ползва такава машинка от дъжд на вятър и не му е оправдано да купува маркова, но тази дали си струва? Някой има ли отзиви за марката?
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: