Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
PCL82 - майстор
bulhomes2 написа:
Изображение
Толкова ли нямаше и други цветове кабели в магазина или не можа да обелиш 1метър швпс и да се сдобиеш с нужните цветове, че да направиш всичко както трябва. Жълто-зелен проводник не се ползва за нищо друго освен за защитен! Иначе си убиец, другите цветове ги ползвай както си искаш, но за защитните не може 5-4.

Иначе браво за нагледните обяснения!
gogitko - специалист
Признавам си грешката и се извинявам, но ти започна първо с обидите.Кво ти пречи да си даваш само "компетентното" мнение, а не да коментираш кой какъв е и какво разбира и тем подобни.Това отвръщава хората във форума от разбирачи като тебе.
lyubohar - майстор
За съжаление във всички форуми си има по един знаещ много по темата съфорумник,който се държи по подобен начин-"Вие нищо не разбирате...Извикайте си майстор...Даже има и такива,които открито си говорят,че "това струва пари..."
Това е форум направи си сам!
Който иска да помага и да коригира,който не ще-да си трае.
Няма нужда от сарказъм и ненужни забележки.
Има си професионални форуми-да се забавляват там.
Например "eshop.bg"
PCL82 - майстор
Не съм имал за цел да обидя никого или да засягам честолюбието на някого, а да обърна внимание върху една грешка която не трябва да се допуска. Изостреният тон е само защото последиците може да са сериозни за някой друг, който повтори грешката.

За себе си съм възприел да избягвам импровизации, само защотото само това е имало под ръка. Защото съм се нагледал как това е най-честото оправдане за мърльовщина на други или е било пътя на най-малкото съпротивление. Това после затваря кръга на мизерията.
Junak - майстор
lyubohar написа:
За съжаление във всички форуми си има по един знаещ много по темата съфорумник,който се държи по подобен начин-"Вие нищо не разбирате...Извикайте си майстор...Даже има и такива,които открито си говорят,че "това струва пари..."
Не забравяйте, че все пак става въпрос за ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ТОК, който, за съжаление понякога и УБИВА. Тока не е шпакловка, не е и боядисване. Не винаги става да се помага. Особено когато виждаш, че питащия не е наясно даже какво пита. И като се появят и обидчиви разбирачи - става страшно. Всеки има право сам да реши как да се утрепе. Но да дава акъл за това и на други - [-X .

P.S. PCL82 е невероятно прав. Направеното свързване е идиотско. Ама на Вас това не ви прави впечатление, нали. Ама кусури на всички намирате. Единия щял да пише както си иска, другия щял да свързва както си иска...
Еми демокрация е... :)
bulhomes2 - майстор
PCL82 написа:
bulhomes2 написа:
Изображение
Толкова ли нямаше и други цветове кабели в магазина или не можа да обелиш 1метър швпс и да се сдобиеш с нужните цветове, че да направиш всичко както трябва. Жълто-зелен проводник не се ползва за нищо друго освен за защитен! Иначе си убиец, другите цветове ги ползвай както си искаш, но за защитните не може 5-4.

Иначе браво за нагледните обяснения!
:lol: Снимката не е на моя бойлер. Гугъла ми я намери от тук - http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 0-Diplomat Затова е вмъкната като картинка (копирах само адреса и), а не като прикачен файл.
DMN - майстор
Става дума за бойлер "Дипломат", дръжте се по-дипломатично :-D. А и според мен човек, който умее да борави само с фазомер и няма един мултицет с който да може да работи, въобще не би трябвало да се захваща с подобни ремонти, колкото и елементарни да му се струват ..
kozl - майстор
Аре стига с такава дипломация. Е_ати сложния ремонт. Излиза, че "специалисти", които не познават хардуера се надпреварват да раздават софтуерни съвети. Аз пък познавам техници, които ползват мултицета само ако не могат да се справят без него. И предпочитат с пробна лампа да присветнат вместо с мултицета да ровичкат. Бойлерите се ползват от време кога бабите и дЕдовците не са знаели думата мултицет - интересно как ли са ги ремонтирали тогИЗ.
DMN - майстор
kozl написа:
Аре стига с такава дипломация. Е_ати сложния ремонт. Излиза, че "специалисти", които не познават хардуера се надпреварват да раздават софтуерни съвети. Аз пък познавам техници, които ползват мултицета само ако не могат да се справят без него. И предпочитат с пробна лампа да присветнат вместо с мултицета да ровичкат. Бойлерите се ползват от време кога бабите и дЕдовците не са знаели думата мултицет - интересно как ли са ги ремонтирали тогИЗ.
С цялото ми уважение към теб, колега и запазвайки дипломатичния тон, явно не схвана подтекста на това, което съм писал по-горе. А той беше - човек, който може да работи само с фазомер и до там му се изчерпват познанията по електротехника е по-добре да не пипа нищо, щото се случват и такива неща от хора дето са живели по онова време, когато не са знаели думата мултицет...
http://briagnews.bg/index.php?p=view&m=1&id=404
kozl - майстор
Да ама точно тия от примера ти не са "знаели и думата" фазомер, пък може и причината да е друга.
И дипломатично да попитам как се открива фаза с мултицет?

Тема "Проблем с бойлер Дипломат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: