• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Антония - специалист
Имам ниша зад тоалетната. Искам да скрия казанчето в нея и да усвоя височината на нишата -- да поставя 2-3 полици, а най-горе (под тавана) даже и шкаф за хавлии да има. При моноблока има твърде много "външности", които насищат пространството с присъствието си. А банята е тесничка, предпочитам задължителните елементи да са минималистични, за да мога да се развихрям с подробностите :)
Манчо - напреднал
Вградените казанчета са проектирани по начин,който позволява извършването на стандартно оперативни процедури и т.н....да не откриваме топлата вода :?
dmi - специалист
Grohe, Viega или Alkaplast. Целия бизнес парк и резидейнпънъла са с Viega. Тя се води най-доброто. А alkata са най-евтини около 180 лв и те са добри.
grohe или geberit .

Това са марките. Абсолютно обслужваеми са през бутона.
Стува си да дадеш 100 лв повече и да нямаш 20 години главоболие.

Понякога евтиното излиза мнооого скъпо :)
Ще използвам темата за да напиша няколко думи за казанчетата Viega. След претърсване на форума установих, че не е писано нищо конкретно за тях. Моделът кйто купих преди преди около 5 месеца е този: http://www.viega.com/servlet/PB/menu/1001289/index.html. Бутонът е най-горния с триъгълниците http://www.viega.com/servlet/PB/menu/1001291/index.html.
Сега по същество. Според мен качеството на изработката е много добро. Типично немско качество. Окомплектовано е с всички необходими крепежни елементи и фитинги за свързване. Конструкцията е много стабилна и позволява корекции и нивелация във всички посоки. Позволява избор на количеството вода от 6 до 9 литра. Бутона е двустепенен механичен. Интересното за него е, че не остават пръстови отпечатъци. Или поне не си личат. Има и пневматичен вариант, но предпочетох другия поради по-ниската цена. Звукоизолирано е добре. Пълненето е относително бързо. Никакъв проблем с обслужването през отвора на бутона. Единственото нещо което малко ме притесни в началото бяха голямото количество пластмасови елементи вътре в контейнера за вода. В последствие видях, че и конкурентните фирми имат подобна изработка (за този ценови клас).
Моето мнение е, че не отстъпват по нищо на Grohe или Geberit.

Прикачил съм и една снимка след приключване на монтажа.

Прикачен файл

22092007(006)-1.jpg
Viega Eco Plus
22092007(006)-1.jpg (94.63 KиБ) Видяна 8355 пъти
st.vladov - напреднал
da geberit sa nomer 1 no i strukturite na roca sashto sa mn dobri kato plus
i dopylnitelnata tryba f 110 koqto e w komplekta za varianti s dolno ottichane
Структрите на Roca се произвеждат от Geberit по поръчка на Roca :wink: Въртешнофирмена информация.
st.vladov - напреднал
благодаря не знаех честно

:respekt:
  • 1
  • 2

Тема "плюсове и минуси на вграденото казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: