• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте не мога да отвия меката връзка/мъжка/ която свързва бойлера и студената вода.Пробвах с мокс същата работа метала се кърти но тя не помръдва.Някакви идеи?

Прикачен файл

02092013581.jpg
petkomz - специалист
Режеш меката връзка и отвиваш коляното (или направо нипела, ако тръгне да се отвива при него), слагаш ново и те така...
stamenov1 - специалист
Или нагряваш с малка горелка или пистолет за горещ въздух.
Тани - модератор
А какво е МОКС? Пробва ли с хубав тръбен ключ? С него по-скоро ще се счупи това, което си хванал , отколкото да превърти.
jekasus - майстор
Тани написа:
А какво е МОКС?
Това си е тръбен ключ :-D Поне в някои региони на България така му викат, както на ъглошлайфа - ракета :-D
По - темата - все някъде нещо ще се развие, я коляното, я нипела.
Тани - модератор
Ха, за ракетата знаех, както и още доста жаргони за ъглошлайфа, но за мокс чувам за първи път.
kozl - майстор
И от мен един съвет от рода на "след дъжд качулка" - режеш маркуча и ползваш вложка шестограм и дълго рамо. Само че след като си го заоблил с мокса - от съвета няма файда.
VLADO66 - майстор
В някои краища на страната накисват омотаното с кълчища в блажна боя преди да го завият,в други краища се ползва лепило за резби-и при двата варианта/особено втория/ се получава това.
jekasus - майстор
Че правят ли още това с боята, аз все си мислех, че се пенсионираха се вече такива майстори :-D
novgradski - специалист
Не съм майстор и тая година (по почина"направи си сам") за пръв път не използвах боя върху кълчищата,а един ред тефлонова лента...така кълчищата не се събират (вътрешната резба преплъзва по-лесно).Обратно ако тефлоновата лента е отдолу....- се "събуват" (пробвано)....иначе "развиваш"...-до счупване и нова връзка (и коляно ако се наложи).
  • 1
  • 2

Тема "Не мога да отвия мека връзка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: