• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
pipilica - майстор
Е като направиш няколко опита на парчета и не слагаш много лепило става идеално.
Първо пръскаш с активатора едното парче после слагаш 5-6 капки лепило на другото и на голяма равна плоскост ги притискаш за около 40-60 секунди. Добре ще е ако на плоскостта има процеп и слепката е върху него та ако случайно отдолу излезе лепило да не се залепи за плоскостта.
Така залепяш двете дълги с едното късо на вратичката и в канала буташ плънката, ако искаш може да сложиш на ъглите някакъв силикон, после слагаш второто късо и вратичката е готова. Ако ти избие лепило отгоре веднага щом го видиш че излиза бързо го махаш, най-лесно с пръст, щото като се втвърди е голям зор.
Може да изглежда сложно и трудно но като направиш няколко опита и му хванеш цаката е лесно, аз по тая причина не си купих машина за сглобки.
Но най-важното е двата отреза да са перфектни щото ако не са става много грозно и на точно 45° ако е различен ъгъла не може да се направи вратичката.
Като отрежеш 4-те парчета ги провери на сухо дали съвпадат идеално ъглите ако не съвпадат няма смисъл да ги лепиш, след време ще се разлепи.
shadowman - майстор
Ще ме прощавате ама на такава сглобка само на лепило няма да повярвам и като се има предвид, че там където е пантата постоянно има напрежение.
pipilica - майстор
Колко пари залагаш и да ти пратя една да я пробваш, може и да я строшиш ако искаш.
Съгласен ли си на такъв тест.
Абе колега аз имам стотици такива врати по кухни що си мислиш че ще говоря глупости да лъжа хората ако не е пробвано. Имам случай изкъртена плочка за панта хваната с два 4х20 и среден 4х30 към страницата и вратата е здрава.
И кое е ти дава сигурност в сглобката една изчуряла пластмаса дето хваща 3-4 мм в МДФ-а ли?
  • 1
  • 2

Тема "МДФ профили за вратички?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: