• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 29
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
None - помощник
Полезна информация. Доста по-добре отколкото да се взимат 2 релета.

При мен бойлерите не се управляват независимо, затова мога да мина и с едно реле за време. На Конрад са по 15 лв -> http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=8853. По другите места същите бяха по 27-28лв.

Остава да взема 2 автоматични предпазителя по 25А (за всеки от бойлерите), 1 контактор 25А, малко кабели и табло за външен монтаж с 8 гнезда (да има свободни ако се наложи след време).

Даже мисля да сложа и 2 ключета (както по-нагоре в темата) - едното да байпасва таймера, а другото да прекъсва сигнала към 2рия бойлер. Така управлението ще е много по-лесно и няма да има нужда да се бара таймера (последния път като го бараха му разбъркаха настройките и пак трябваше да го настройвам).

Като направя системата към края на седмицата (или началото на другата) ще кача снимки да се види как е станало.
ArturDent - Почти Безобиден
None написа:
Здравейте.
Направил съм си система с таймер за бойлерите, но е "висяща" в коридор и искам да я преместя в кутия.

Изникват няколко въпроса:

Изображение
Ето тук имам три поста, със снимки, как съм го направил с абсолютно същия таймер.
None - помощник
Готово е. 5 часа го слагах, но всичко което можеше да се обърка - се объркваше. Даже контактора дето работеше - после спря да изключва и се наложи да взема нов. Като цяло най-много пречеха дебелите кабели които използвах. Оказа се излишно, понеже главния кабел беше 2.5 квадрата, а след него използвах 4 квадрата (такъв бях купил).

Остана само да настроя таймера, но това след време.

Благодаря на всеки за помощта. Без вас нямаше да се справя.

Ето резултатите

Прикачен файл

IMG_7261.JPG
IMG_7261.JPG (80.09 KиБ) Видяна 4869 пъти

Прикачен файл

IMG_7259.JPG
Тук още не съм свързал контакторите и бутоните за управление на горния капак
IMG_7259.JPG (105.8 KиБ) Видяна 4869 пъти
Тани - модератор
Браво ! Всичко е станало много добре. Притеснява ме само онзи контакт, точно до предпазния вентил на бойлера. Не му е мястото там!!!
None - помощник
То че и през този контакт минават кабелите. Може да се помисли за нещо... с нещо да се изолира винтила - да се сложи преграда към контакта или винтила да се обърне на другата страна
None - помощник
Винтила е свързан към тръбичка и при задействане - не изпуска вода навън, а по тръбичката. Тествах го. Вече ако стане друга авария при прекъсване на тръба - лошо. Ама за тия неща шанса е пренебрежимо малък
dobcho_vn - специалист
Два съвета:
1.Подреди малко таблото, че с тея кабели от накъде за някъде... Да стане малко прегледно и красиво :roll:
2.Въпреки предпазните мерки, направи всичко възможно и премести контакта.Той няма работа там.Нещо да се прецака меката връзка и шоуто е гарантирано.
3.Махни тая тръбичка от вентила! Според мен не трябва да има абсолютно нищо след вентила!
None - помощник
Благодаря за съветите.
Таблото едвам съм го затворил, затова не смятам пак да го отварям, освен ако няма нужда. С тия дебели кабели е много кофти за работа.... ако ще сменям и тях - все едно да го правя ново. Таблото на снимката не е със всички кабели - ако бяхте видяли всичките - това щеше да ви се стори приказка :D
Винтила си е винтил и вместо да пуска направо навън му е сложена тръбичка за да не мокри. Тествах го - работи си
Тоя контакт може и да го махна, тъй като към него преди това се включваше пералня, а тя вече няма да е нужна и може да изолирам кабелите и толкоз. Иначе е удобен да се включват разни електроуреди с които да се работи :)
kam34 - специалист
То и таблото ти е много близо до бойлера, с този бойлер очаквай наводнение и късо съединение :lol: каква рима има само :partyman:
Здравейте! С "малко" закъснение прилагам схемата, която аз съм реализирал в къщи и работи без проблем. Таймера и елементите са на schneider-electric. Ако някой пожелае мога да приложа снимки и спецификации на частите.
Напомням, че с тази работа шега не бива и всеки си носи отговорност за промяната на схемата на бойлера!!! Да се реализира от технически грамотни хора!!!

Прикачен файл

Boiler-taimer.JPG
Boiler-taimer.JPG (85.98 KиБ) Видяна 4292 пъти
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 29

Тема "Реле за време (таймер) за управление на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: