Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
erolchy
- специалист
1028 мнения в "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори"
tsenkov
- специалист
Да си взема думите назад. Тия червените платки се оказаха големи боклуци. Първата работи няколко часа и започна да греши-абсолютно не системно. Мислех че са двигателите-смених ги безрезултатно, проверих винтовете - добре са. Добре че забравих машината включена и в края на работния ден опитах да си поиграя с нея и тогава вече се усетих - студени споики по Z и X.Смених платката и всичко беше добре но за десетина дена. Същата история.... Съветвам ви не ги купуваите.
valkovv
- помощник
STEPER написа:Здравейте,
На някой дали му се намират излишни стъпкови двигатели?
Необходими са ми 5 броя мотори с формфактор Nema 17,ток2-2,5А на фаза,
с 4 или 6 извода. Диаметъра на оста да е 5 мм.
Поздрави
Имам Nema17 - Vexta UPX535M-A - но са петфазни. Имам и оригинални драйвери за тях -CSD5707B. Ако вършат работа - пиши на лиучни.
Поздравии!
STEPER
- специалист
valkovv написа:Благодаря за предложението,но за съжаление няма да ми свършат работа.STEPER написа:Здравейте,
На някой дали му се намират излишни стъпкови двигатели?
Необходими са ми 5 броя мотори с формфактор Nema 17,ток2-2,5А на фаза,
с 4 или 6 извода. Диаметъра на оста да е 5 мм.
Поздрави
Имам Nema17 - Vexta UPX535M-A - но са петфазни. Имам и оригинални драйвери за тях -CSD5707B. Ако вършат работа - пиши на лиучни.
Поздравии!
Управлението ми е готово и не е подходящо за тях.
Продължавам да търся.Не е задължително да са 5-те броя наведнъж.Ако има някой и един брой ще взема.

Поздрави
MrMurdjo
- майстор
tsenkov написа:Да си взема думите назад. Тия червените платки се оказаха големи боклуци.Боята явно няма значение, всичките ги правят на едно място и по един тертип

този чип ТВ6560 е проектиран за работа с точно определен тип мотори и управление от микропроцесор или микроконтролер, който динамично да му сменя настройките според режима на работа и скороста на въртене. Силно се влияе от индуктивност и съпротивление на намотките на моторите.
edesign
- специалист
TB6560AHQ е много готин чип. Ползвам го от години пробвал съм само с моторите от exoror. Последната ми разработка е с 60BYGH301B биполярен 2,1А ток. Използвам го в рутер при 1/8 стъпки и работи перфектно.
Този чип гледам го използват масово по света, микроконтролер слагат само за да пуска и спира захранването на крайното стъпало, защото има строга последователност при включване на захранване, която трябва да се спази за да работи както трябва, т.е. ако пляснете веднага захранване на целия чип то може и да не работи както трябва дори да изгори.
А такива работи като динамично превключване на режимите няма.
Този чип гледам го използват масово по света, микроконтролер слагат само за да пуска и спира захранването на крайното стъпало, защото има строга последователност при включване на захранване, която трябва да се спази за да работи както трябва, т.е. ако пляснете веднага захранване на целия чип то може и да не работи както трябва дори да изгори.
А такива работи като динамично превключване на режимите няма.
color
- специалист
Mhitoss написа:Привет колеги, с риск да стана вече в графа питащи досадници задавам следващия въпрос.Как се измерва "backlash"
Когато режа по затворен контур ми се получава разминаване на началната и крайната точка, като имам малко изместване по Х. Настройките и на двата двигателя са еднакви. Евентуално къде да търся проблема в механиката, в софтуера генериращ кода или в МАСН 3. Изместването е минималном под 0,4/0,3 милиметра, но безумно дразни при минимална дебелина на ряза.
http://www.cncexpo.com/MeasuringBacklash.aspx
edesign
- специалист
чип 15лв
готова платка има тук http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=785 цената не знам ама още в описанието има грешки и друг вариант тук http://electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=63
готова платка има тук http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=785 цената не знам ама още в описанието има грешки и друг вариант тук http://electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=63
Тема "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература