• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
ZEDYCUS - майстор
Този вариант не ти ли харесва повече, ще доплатиш още 30 лв отгоре, но има повече възможности според мен. Малкият винтоверт е ударен с 90НМ въртящ момент. Малки и компактни. Има и светодиодно осветление.
http://www.makita.bg/bg/products.html?p ... gory_id=18
madsnake - специалист
Честно казано, ако ще е 10.8 ще е син бош. Impact driver-a е удобен, но на мен никога не ми е бил необходим. Предпочитам една машина отколкото две честно казано.
Kumay - майстор
Докато дойде дядо Мраз, може да си харесаш някой модел с доста по-голяма мощност. Макита редовно прави промоции, а пък понякога се намират количества и от стари такива!
Има доста по-добри модели, но зависи към момента на писане на писмото към добрия старец на каква цена ще се намират... :lol:
ZEDYCUS - майстор
:-D Да се подготви с повече писма до дядото дотогава.
madsnake - специалист
Уф ще има писане значи :)

Едит:
Днес се сетих и за варианта за доставка от Англия, който ми разширява избора на модел доста значително поради по-ниските цени там. Полезен ли е удара на тези винтоверти за да се ориентирам към такъв модел или е безсмислен?
Bradley - специалист
Първо мнение във форума - :drinkers: :partyman: :drinkers: НаЗдраве за сериозното количество полезна информация...

Бърз и кратък въпрос, чиито отговор не успях да намеря от изчетеното до тук в темата - решил съм да се снабдя с винтоверт, така че ми е нужна помощта ви:

- трябва ми за абсолютно непрофесионални цели;
- ще се ползва 5/6 пъти на година / да речем 100/150 винта;
- предпочитам да е с кабел;
- ще се ползва предимно и най-вече за винтове в ПДЧ плоскости, рядко масив - иглолистни видове;
- държа да може да се смяня посоката на въртене;
- имам големи лапи, така че размерът на ръкохватката не е проблем;
- лесното и бързо сменяне на битовете би било удобно;
- хубаво би било ако инструментът има година/две гаранция и сервизите се ползуват с поне прилична репутация;
- не отбирам от марки и модели, не съм пристрастен към това къде е произведена машинарията стига да се споменава с добро/прилично име сред форумците с опит в този тип техника;
- цена - е тука е сложно - не ми се дават повече от 150 лЪва...
- всеки магазин в София е ОК като локация за закупуване...

Предварително благодаря за отделеното време - :drinkers: :partyman: :drinkers:

п.с. ще бъда благодарен ако ме насочите към читави битове/накрайници - векадор, бош, ush, макита ????
cakev79 - специалист
http://www.emag.bg/bormashina-skil-6222 ... E65SDBBBM/
Вече почти година ползвам този.Цена около 90лв.Доволен съм.
За по евтин вариант.Минаваш по битаците и взимаш марков акумулаторен винтоверт,по възможност със скорости/на мен ми го подари съфорумец,макита със 3 скорости/,захранване за компютър,по възможност със големия вентилатор,кабел 6м и работиш.Навивал съм видии 140мм в чам без разпробиване.Случва се да ги късам понякога.Оставих го резерва по простата причина че ми отнема малко повече време за сгъване и подготовка за работа.
mitko64 - майстор
Скил 6222 или сродните му модификации е твоята машина. Малко е куца като бормашина(ниски обороти) но иначе като винтоверт доста я хвалят. Някъде около 90лв. По- евтин вариант е RTR, гледам имат такива модели- с кабел и многостепенен съединител.То и нямаш кой знае какъв избор за този клас с кабел. Освем тези двете се сещам само и за една Макита, но тя беше по към гайковертите. Скила е даже с 2 скорости.
ZEDYCUS - майстор
madsnake
Днес се сетих и за варианта за доставка от Англия, който ми разширява избора на модел доста значително поради по-ниските цени там. Полезен ли е удара на тези винтоверти за да се ориентирам към такъв модел или е безсмислен?
Добре си се сетил, но нямат гаранция, не че ми е попречило това да купувам техника от там(НО винаги едно наум трябва да имаш, да не стане :butthead: )
А ударът е незаменим при големи усилия на завиване, пази шлица на винта от замазване, при големи такива. Но напоследък слагам дюбели с шестограмна глава и там тоя проблем отпада. Единствено скороста на завиване пада, но за мен не е проблем, иначе ако трябва на ръка с тресчотка :vom: . При малки винтове за дърво удърът се включва чак когато главата на винта потъва в материала и скороста е голяма. А за да пробиваш и с него, ти трябва само един патронник с опашка шестограм 1/4. :partyman:

Взимайте докато не е изчезнал от продажби :-D -- http://prodavalnik.com/elektricheski-vi ... -i30366153
Kumay - майстор
Ваньо! Той пита за удар, с който да пробива бетон! :wink:
Моят съвет е по-добре НЕ! Ударът никакъв го няма! А и винаги има един луфт, който с времето и натоварването се увеличава!
Покупка от Англия наистина е вариант, но без гаранция... :?
И тук се появяват оферти не по-лоши от английските, но се иска следене на промоциите и разпродажбите.
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: