• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте!
Вчера се опитах да сменя един кран в банята. Крана влиза в полипропиленово коляно. Като напънах да развия крана излезе и металната резба на коляното. Има ли някакъв начин да залепя резбата обратно, за да не крътя плочките в банята. Моля за съвет!
Поздрави на всички.
рашкета - специалист
По принцип Джеки е прав, ама я дай снимка да видя.Идва ми нещо на ум.Не е правилно ама ако стане няма да къртиш.
brad4edat - специалист
Ако е за студената вода и успееш да подсушиш добре мястото, си мисля, че имаш добри шансове да залепиш обратно метала с поксипол или тилукол( това черното с което заливат стъклопакетите) и двете лепят много здраво и надеждно.

Другото е ако успееш с някаквo свредло да изстържеш отвора да стане с 2-3 мм. по-голям от този дето е сега. После с поялника за тези тръби да успееш да "налееш" залепиш нещо като преходна по-дебела втулка върху метала и чак после след това да опиташ да залепиш така залятата резба на старото и място.

Успех :)
рашкета написа:
По принцип Джеки е прав, ама я дай снимка да видя.Идва ми нещо на ум.Не е правилно ама ако стане няма да къртиш.
Мога да направя снимка но нищо няма да се види. Една дупка само. Едно коляно без металната част погледнато отпред. Ако мислиш, че ще помогне ще го снимам.
рашкета - специалист
Щом ти казвам значи има.Интересуват ни неща които Вие не виждате :wink: :wink: :wink: .
Качвем снимките. Мисля си дали не може с лепачката да залепя една муфа с която да изляза с женска резба и да сложа крана. Малко ще стърчи но това не е проблем тъй като коляното е в шкавче под мивка.

Прикачен файл

IMGP3128.JPG

Прикачен файл

IMGP3127.JPG
Имам предвид "качвам снимките" и "шкафче под мивка" извинявам се.
swissmad - специалист
Изчисти хубаво коляното(челно) и пробвай да запоиш челно една муфа-ф25-32 каквото пасне с диаметъра на челото на коляното и после си го редуцирай както искаш,още повече ,че е в шкафче и не се вижда.Лепил съм челно ППР -става.

ПП.Лепи се с поялник за ППР тръби както си лепиш нормално само ,че нагряваш коляното челно(също така нагряваш и муфата челно) и после ги притискаш едно към друго.
А защо да не залепя муфата нормално? Вътрешния отвор на коляното в момента е 31,67мм. Измерих го с шублера. Повърхността е неравна, но с лепачката ще се изравни. А муфата е 32мм. Мисля, че може да влезе и да се залепи?
  • 1
  • 2

Тема "полипропиленово коляно моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: