Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
kozl написа:
И дипломатично да попитам как се открива фаза с мултицет?
Открива се, открива се, няма да описвам начина, че той е за хора, които могат да работят с такъв уред, за другите е по-добре да си ползват фазомера.
Всичко полезно по темата се каза в първите десетина мнения. И точно с едно мултицетче за секунди щеше да се разбере къде е проблема в случая.
kozl написа:
Бойлерите се ползват от време кога бабите и дЕдовците не са знаели думата мултицет - интересно как ли са ги ремонтирали тогИЗ.
А по повод на това, аз лично не бих се доверил на баба ми с фазомер в ръка да ми ремонтира бойлера :-D
valentino76bs - майстор
DMN написа:
kozl написа:
И дипломатично да попитам как се открива фаза с мултицет?
Открива се, открива се, няма да описвам начина, че той е за хора, които могат да работят с такъв уред, за другите е по-добре да си ползват фазомера.
Ако е по начина който си мисля да знаеш ,че не с всички мултицети става .....
kozl - майстор
НЕкои те посрещат по дрехите, други по колата, а трети по мултицета :lol:
DMN - майстор
kozl написа:
НЕкои те посрещат по дрехите, други по колата, а трети по мултицета :lol:
А накрая в зависимост от свършената работа, може да те изпратят и по гол фазомер :-D
Нямам нищо против да си се бъзикаме, но не му е тук мястото. А за това кой как работи и с какво, си е негов проблем, важно е резултата да е сигурен :partyman:
valentino76bs - майстор
Като се хвана за стената още по добре показва,само някой път да не съм мерил ток преди това... :shock:
Последна промяна от valentino76bs на вт сеп 03, 2013 6:21 pm, променено общо 2 пъти.
Кики - специалист
Ами то за това не се показва, ще вземе някой да се мъчи на грешен обхват или със стар аналогов мултицет и става кофти.
valentino76bs - майстор
Кики написа:
Ами то за това не се показва, ще вземе някой да се мъчи на грешен обхват или със стар аналогов мултицет и става кофти.
Махнах ги да не ми тежи някой на съвестта :)
bulhomes2 написа:
Хидра, не се карай тъй на човека! Форума е "направи си сам" и е добре ако можем да упътим човека да се "оправи сам".
Както ти казаха колегите по-горе:
1. Изключваш тока на бойлера
2. Обикновено захранването на бойлера влиза в лустер клема. Вадиш двата входящи кабела в нея, като записваш кой от къде си го извадил. Вгледай се в кабела близо до телта и ще видиш, че имат различни цветове, по които да ги отличиш.
3. Включваш мултицет да мери верига (при докосване на двете сонди показанията да се изменят и/или да се чува звуков сигнал)
4. Едната сонда на мултицета можеш да я стегнеш в клемата. Мериш първо дали до другата клема имаш верига (като не забравяш да провериш и с двете положения на ключа). Ако се окаже, че имаш - проблема ти е в нулата преди бойлера (щом казваш, че фаза има).
5. Ако нямаш верига между двете клеми на лустера, тръгваш по ред по кабела след клемата, в която си включил сондата и намираш къде прекъсва веригата. За да си сигурен, че е точно от това, можеш да преместиш сондата и в другата клема и да провериш останалия "път на тока"

Имаш няколко елемента в бойлера - ключ, терморегулатор, предпазител и нагревател. Да ме поправят колегите ако съм пропуснал нещо! Ако е от предпазителя се оправя само като го натиснеш (снимката по-долу), но ако пак изключи после от там - терморегулатора ти е заминал. Има и други модели предпазители и не знам твоя бойлер с какъв е.
Изображение

Благодаря на всички за оказаната помощ и съвети.Оказа се че проблема е активирала се защита,но след като натиснах копчето работи няколко дни и защитата пак се включи.Въпроса сега ми е следния:защо се случва това ? Терморегулатор или нагревател трябва да сменя ?
dobcho_vn - специалист
Ами в такъв случай, терморегулатора не изпълнява функциите си коректно и трябва да го смениш.
Ама да го смени някой приятел с тока, че нещо мисля, че няма да се оправиш сам.
Знам, че е пари, ама спокойните сънища цена нямат.
kozl - майстор
Причината може да е в терморегулатора, а може и да е в защитата. Понеже защитата би трябвало да е по-евтина - съвета ми е да смениш първо нея. Друг стрелкови уред имаш ли на бойлера за температурата и какво показва той?
На един от бойлерите ми (по спомени Елдоминвест) защитата беше от биметална пластина като част от сфера и като се нагрее кривината се деформира в обратна посока и изключва. Е такива смених 2 и накрая приспособих друг модел. Самоволно изключваха най вероятно поради промяна на вътрешните напрежения в материала.
И докато старите защити бяха видно от две пластини от различен метал, новите са като една пластина. Новите са много по-икономички като материал и производство и бързо изместиха старите кютуци.
В момента ползвам бойлер Теси и не знам каква му е защитата и не искам и да знам.
skalata45 написа:
имам проблем с бойлер дипломат 72268а от вчера спря да свети копчето на бойлера,спря да нагрява и вода.Моля за помощ да ми помогнете да намеря проблема,замерих с фазомера до нагревателя на бойлера достига ток.
Обаче аз мисля, че като изключи защитата не трябва да имаш фаза на нагревателя, защото фазата трябва да минава през защитата, а не нулата. И освен това явно на твоя бойлер фазата минава първо през защитата и после през бутона, което обяснява загасването на лампата. А как мислят другите?
Последна промяна от kozl на пет сеп 06, 2013 8:53 am, променено общо 3 пъти.

Тема "Проблем с бойлер Дипломат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: