От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Кики написа:
С въпросното зарядно ( I max ) може и без това балансно устройство но трябва да оставиш индивидуалните защити на батерийте, ако нямат става опасно.
Въпросното устройство си има балансьор за до 6 броя елементи. Лаптопските батерии си нямат индивидуални защити в елементите.
И какво му е толкова опасното?
:partyman:
Кики - специалист
Тъй де, за въпросното устройство съм написал същото, а за батерийте съм се заблудил защото пише ICR пред размера 18650. Колкото до опасността, ми тя си е винаги на лице с литево-йонни батерий както от наднормен заряд така и при наднормен разряд по ток. И сподели наистина ли зарядното сработва и по делта-пик, или не си го тествал изцяло още? Аз предлагам вариант на човека ако иска да използва неговото зарядно, иначе става и с I MAX но трябва да изведе от кутийката междинните изводи или кабелче с необходимия съответстващ щекер (гледам моделистите ги ползват така) и ще е по-добре.
hidrazin - майстор
Кики написа:
Би ли споделил дали наистина има възможност за изключване по Делта-пик и също така и по време ( пише го в упътването ама нали си е китайче) ? А тези батерий от лаптоп са със индивидуални защити и са ограничени по ток ( колко ли е ? не пише ) може би трябва да се изтръгнат и да сложиш онези които показа по-горе в темата 10А
Боли ме фара за делта пик. По принцип го има в менюто и би трябвало да работи ама едва ли ще ми се наложи при толкова налични литиеви. Освен това делта пик при стари акумулатори е много ненадеждна величина - при различните елементи настъпва по различно време. Те дори Bosch в повечето си зарядни за ръчни инструменти контролират не делта пик а температурата на батерията. Много по-надежден показател.
Има си изключване по време и работи.
А тези батерии за лаптоп нямат индивидуални защити и не са ограничени по ток. Тези са предвидени за вграждане където се счита че производителя ще им сложи външни такива и знае какво прави. С една дума не са за любителска работа и затова не ги ограничават. Не ги бъркай с онези дето се продават за домашна употреба и ги ползват разни хора да си правят фарове за търкалетата или се ги слагат в разните му там фенерчета. :-D Те си имат вградени защити и се разбира още като погледнеш батерията. В търсене на защити преди малко разглобих поредната лаптопска батерия - HSTNN-W42C. :) Вътре ме очакваше приятна изненада. Шест броя розовички LGDBB31865 /2600mA с напрежение на всичките елементи в диапазона 2,8 - 3,0 волта.
Прикачен файл:
PICT0059-1.jpg
Та затова съм си взел малко защити за проба. Като им дойде редът ще пиша.
Кики - специалист
Аз оня ден разглобих една от HP, елементи Самсунг ICR 18650 2200 mAh, едната двойка (след разделянето) по 3.55 волта другите две двойки по 3.77 и най-интересното че компа показваше 20% и не искаше да поема повече заряд от това и изключва 2-3 мин. след като остане на батерия.
hidrazin - майстор
И какво му е интересното? Нормална практика на производителите с цел безопасност. Чипа в батерията брои циклите и след определен брой започва по малко да намалява капацитета на батерията и в един слънчев ден ти казва че нямаш такава независимо от състоянието на елементите вътре. :-D
Също като главите и касетите за повечето принтери. Примерно чипа в една касета за лазерен принтер брои копията и като стигне някаква бройка, да кажем 2500 ти казва че е празна. Нищо че в нея имаш 1/3 от първоначалния тонер.
kuuuuuul - майстор
Колко пъти ще започваме тази тема :lol:
viewtopic.php?f=41&t=37298&p=447039#p447039

Тема "захранване за винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: