• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
angelkitov - специалист
Здравейте майстори,

някой може ли да ми каже как се мери квадратура за плочки за стълби....особено на местата където стълбите са извити на "завой"

Мерси много! :drinkers:
VLADO66 - майстор
Зависи от размерите на стълбата,височината на стъпалото и размера на плочите.
tysonlkr - специалист
Смяташ площа която искаш да покриеш с плочки и ето ти клавиатурата :roll: Разбира се прибавяш и някакъв процент фиря при рязането :wink:
VLADO66 - майстор
А ако плочите са 30/30,а челото е 17см.,или ако трябва да се спазва шарка-задача с много неизвестни.
angelkitov - специалист
е направо се отказах...
chapara - майстор
Ако ти ще правиш стълбите-направо си е за отказване :-D , ако ще е майстор-той да си сметне квадратурата. Има и още едно перо-перваза, който трябва да заложиш :wink:
angelkitov - специалист
ами 'майстор' ще е, но не знам кой...просто сега със съседите искаме да вземем плочките заедно, че да ги има...и после всеки да си вика майстор да му лепи по етажа :)
chapara - майстор
angelkitov написа:
ами 'майстор' ще е, но не знам кой...просто сега със съседите искаме да вземем плочките заедно, че да ги има...и после всеки да си вика майстор да му лепи по етажа :)
Няма да стане. Мислех си и започнах да пиша за снимка , размер на стъпало,брой на стъпала, брой и размер на площадки,метри на перваз, има ли замазка. Ама все си мисля, че е трудна работа така без поглед на нещата. Също е важно на какъв размер плочи ще се спрете, което вероятно ще се определи от размера на стъпалото. Та най добре някой запознат да го сметне срещу заплащане+10% фира, която и да остане във времето ще имате резервни плочи-все пак е стълбище.
angelkitov - специалист
да, прав си. мерси :)
chapara - майстор
Че ако е някое такова стълбищенце :shock: :shock: :shock:

Изображение

Изображение

ха иди ги сметни :?
  • 1
  • 2

Тема "как да измеря квадратура за плочки за стълби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: