Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
VLADO66 - майстор
Пусналия темата ако е от София може да отиде до Кристиян Нейко и да си поръча и триплекс огледало http://www.kristian-neiko.com/bg/%D0%9B ... %BD%D0%B5/
sspoko - специалист
http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/b ... dowSafety/[/quote]
Всъщност, сега разбрах за какви фолиа говориш. Цената им е м/у 20$ и 20Э м2. Ползвал съм, популярни са като "брониращо фолио". Ема и термично.[/quote]

Всъщност ако правилно съм разбрал идеята на питащия е да се предпази огледалото при счупване от това да се разлетяват парчета. И във връзка с това мисля, че не е необходимо да се пръскат пари за защитните фолиа на 3М /дори за миг не поставям под съмнение качеството им/ просто тук не е необходимо такова качество пропускливост на светлина, издържливост на удар и прочие, тъй като фолиото от 4лв.кв.м. се залепва от към гърба на огледалото и се постига искания ефект.
i486 - специалист
sspoko написа:
а какъв е проблема просто отзад да залепиш едно парче фолио по книжарниците се продава на листа 100*70см а иначе може да потърсиш в някоя рекламна агенция те ползват и по широки
Мисля по тоя вариант, но както казаха по-горе и бях чел някъде - залепването на нещо зад огледалото може да повлияе на отразяването заради лепилото във фолиото. Другият неясен момент е дали това фолио ще хване толкова здраво, че при падане и счупване на огледалото да удържи парчетата.
8180 - майстор
i486 написа:
Мисля по тоя вариант, но както казаха по-горе и бях чел някъде - залепването на нещо зад огледалото може да повлияе на отразяването заради лепилото във фолиото. Другият неясен момент е дали това фолио ще хване толкова здраво, че при падане и счупване на огледалото да удържи парчетата.
Колегите не ме убедиха, че не става с най-обикновено фолио.
При лепенето вече, трябва да се съобрази че се лепи PVC към стена.
За собствени впечатления не пречи да се пробва с парче стъкло. Фолиото в Сф. от мен.
i486 - специалист
Взех пробно един лист фолио (струва лев и нещо). Ще го лепна на стъкло 4мм и ще видя резултата от чупене. На пипане ми се видя не много убедително лепненето, но стъклото ще си каже.
sspoko - специалист
i486 написа:
Взех пробно един лист фолио (струва лев и нещо). Ще го лепна на стъкло 4мм и ще видя резултата от чупене. На пипане ми се видя не много убедително лепненето, но стъклото ще си каже.
имай в предвид че максималната якост на лепилото се постига след около 100 часа така поне пише в брошурата на орафол
на i486 - дали ще хване здраво ефекта тук се получава от голямата лепилна площ
надявам се да споделиш резултата тук разбирасе има два момента единия дали фолиото ще задържи стъклата при удар така като е монтирано /мисля че резултата ще е положителен/ , и до колко ще ги задържи ако падне на земята на ръб например /тогава според мен ефекта може и да не е чак в такава степен положителен /
i486 - специалист
sspoko написа:
...и до колко ще ги задържи ако падне на земята на ръб например /тогава според мен ефекта може и да не е чак в такава степен положителен /
И аз си представям тоя вариант и имам съмнения. Затова ще направя проба със стъкло падащо възможно по-право надолу. Другото съмнение е дали след 2-3 години залепването няма да отслабне от изсъхване или напротив - ще се "срастне". Най-добре ми се вижда ламинираното стъкло, за което стана дума по-горе, но тая фирма май не се занимава с такива единични поръчки. Т.е. ако правят огледала от ламинирано стъкло е въпрос да поръчаш само конкретни размери - а в другия случай трябва някой специално да се заеме с изработка на 1 брой нестандартно изделие, което или ще бъде отказано или ще излезе с екзотична цена.
VLADO66 - майстор
Правят единични-бройки-там съм си поръчвал огледала за вкъщи,и излизат два'пъти по-евтино от магазините.
i486 - специалист
Сигурно и аз ще поръчам едно ламинирано. Твоите такива ли са или обикновени? Лошото е, че става доста дебело - над 8мм.
VLADO66 - майстор
Моите са обикновенни фасетирани кръгли и едно правоъгълно.

Тема "Огледало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: