Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Tsilkov - майстор
VLADO66 написа:
Теоретично сте прави че може да се измъкне топлина при ниски температури.Въпроса беше в СОР-а при тези температури,който е грижливо сбутан от производителя/даже и в сервизните в повечето случаи го няма/.
Аз на Дайкин трябваше да пиша писмо на централата им за Европа за да ми ги пратят.
fox_vt написа:
Вярно че е леко преоразмерен
В какъв смисъл преоразмерен - не си ли ползвал готово тяло?
fox_vt - майстор
Ами девятка е като стаята е към 11квадрата със изолация на единствената външна стена и троен стъклопакет на 6 ти етаж :-D вярно че заради котката топля и коридора още 6-8 квадрата който има входна врата но пак е голям за тази квадратура.Което според мен не е минус тъй като като инвертор си работи на минимум.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
fox_vt написа:
Лично съм пробвал инвертор на - 30 последния рекорд и си работи като качва температурата в помещението без проблем.Вярно че е леко преоразмерен но това е една винаги печеливша тактика-голямото може и леко да работи,а малкото само малко работи :lol:
Имаш ли спомен коя година е било, че не помня в Търново такава температура? - 01 февруари 2012г.?
fox_vt - майстор
Разбира се че помня миналата година а в Севлиево беше рекорд пак.Не помня точната дата обаче.А и има маалка уловка във квартала в който живея -Чолаковци който е до реката винаги зимата е най малко със 5 градуса по студено от самия град "горе",може и това да е повлияло.И точно миналата година в тоя студ за първи път чух как пука панела и се късат заварки :shock: ,баща ми все ми разправя за тоя "феномен" ама като го чух лично и ме хвана шубето повече отколкото земетресение.

пп тогава студ беше цяла седмица като даже и през деня температурата е под нулата,досега такова нещо не бях виждал,по старите може и да са виждали.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
По темата “Защо инверторите не работят под -15гр. ...” – защото са от най-евтините, защото не са оразмерени правилно, защото са от неподходящ модел или марка и др.
Моя е среден клас климатик, малко преоразмерен защото съм на квартира и се знае че рано или късно ще се мести. По-мощния може и много да отдава може и малко.
Края на януари и целия февруари 2012г. беше голям тест за климатиците. Последните 5 дни на януари при мен бяха с мин. темп. под минус 15гр., а за февруари имаше 10 дни с темп. под -15гр. Средна температура за февруари са сметнали хората -6,7гр.
Може да погледнете и графата от дясно “Регистрирани явления” да видите за какво става въпрос. – Климатика си работи като пич, жената е доволна.
И аз съм близко до същата река и знам за какво говори fox_vt.
http://www.stringmeteo.com/synop/bg_tut ... %D0%98#sel

Относно втората част на темата “СОР при -15гр.” , някои производители го дават, други не. Аз по колкото и начини да го смятам все ми излиза повече от обявения.
Чак ми е странно колко малко изхарчи за февруари 2012г., ама като не мога да сметна колко са ми загубите.

Тема "Защо инверторите не работят под -15 градуса и COP при -15 ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: