От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
... Хората не са идиоти, че спазват стандарти. Хубаво е и ние да ги спазваме и да ползваме галванично разделени и дори двойно изолирани уреди за подобни цели. Никога не бих тръгнал да зареждам през лампа и диод. По-скоро ще си направя зарядно с трафче и ГРЕЦ или .
Хората СА си идиоти защото се разглезиха и всичко става като в манастир за девици или клуб "Синята стрида". :lol: Никой не те кара да използваш такова галванично неразделено зарядно всеки ден. Ще си направиш с трафче и изправител ако имаш от къде да ги вземеш, ако имаш време, ако.... Ама акото цапа и мирише. И като останеш някъде посред нощ без акумулатор в центъра на нищото(Плевен) :-D и няма от къде да вземеш така и ще си останеш там.
Само за справка - четири диода 4007 изкормени от първата попаднала платка, вързани в паралел с жица от кабел за Интернет и печка с един реотан от 800 вата осигуряват на акумулатор от 74Ah заряден ток от около 3,5 ампера. Това за закъсалите. :shock: Аааа... И реотана осигурява малко топлина докато чакаш да зареди.
ПОЛЗВАТЕ НА СОБСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ !!!
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Ще си направиш с трафче и изправител ако имаш от къде да ги вземеш, ако имаш време, ако.... Ама акото цапа и мирише. И като останеш някъде посред нощ без акумулатор в центъра на нищото(Плевен) и няма от къде да вземеш така и ще си останеш там.
Оставал съм без акумулатор. Вместо да се мъча, реших проблема като го смених с чисто нов, когато имах възможност. Имам и едно купено зарядно за акумулатори - с десулфатизация, термозащита, защита от обръщане на полюсите и автоматично изключване при достигане на пълен заряд на акумулатора. Правил съм за някои неща стъкмистики по спешност, но по никаква причина не мога да тръгна да ги препоръчвам, камо ли хваля.
hidrazin - майстор
Както казах - манастир за девици и чакат Неволята да дойде и да им помогне. :)
icefire - помощник
Какво попитах аз, какво се разприказвахте вие...

Предлагам да се спрем със спама. Иначе за ATX захранването разбрах. Благодаря.
ditronix - специалист
Та кой се изказа,че компютърното занранване не е галванично разделено от мрежата ?:lol: Че това да не е руски или български цветен телевизор???? Айде сега, човекът пита как да го направи,всички се мъчат да го откажат. Ами и аз си зареждам акумулаторите на колите у дома. Въпреки че двете са сравнително нови- моята е на почти 4 години,а на жена ми-на почти 3 години,аз вече смених акумулатор. И какво, при първият проблем може би трябваше да ида и да сипя 150-200 кинта за нова батерия,защото тази,с която изкарах колата от магазина издъхна след 2,5 години ли? Ами, карах я още година! Та в един друг форум писах по темата,каквото можах му казах на колегата. И аз имам зарядно със защита от обратно включване, с автоматично разпознаване на батерията, със защита против претоварване,автоматично изключване при достигане на нивото на заряд,с копче за включване,светодиод-двуцветен-за индикация на заряд и приключването му,с амперметър и потенциометър за настройка на зарядния ток и даже събрано в кутия и аз съм си го правил...Човекът иска съвет,а не пита кой какво има и отде да иде да си купи нещо.Това е.
hidrazin - майстор
ditronix написа:
Та кой се изказа,че компютърното занранване не е галванично разделено от мрежата ?:lol:
Ами ха де. Кой? Никой. Прочети внимателно постовете и ще разбереш че никой не е казвал, че това от комп не е галванично разделено.
icefire - помощник
ditronix, благодаря ти, от всички писали в темата само ти разбра какво питам и каква ми е целта. Само ти ми каза и какво да направя.

На останалите явно им се повдига самочувствието като се подиграват по форумите на по-малко знаещите.. или пък се чудят как да съберат 5000 мнения по най-бързия начин.. макар че форумите са уж за взаимопомощ.. аз ако разбирах от електроника или ако имаше кого да питам нямаше да пускам такива теми изобщо. Все тая, мисля, че темата се изчерпа.
ivanovbg - майстор
icefire написа:
ditronix, благодаря ти, от всички писали в темата само ти разбра какво питам и каква ми е целта. Само ти ми каза и какво да направя.

На останалите явно им се повдига самочувствието като се подиграват по форумите на по-малко знаещите.. или пък се чудят как да съберат 5000 мнения по най-бързия начин.. макар че форумите са уж за взаимопомощ.. аз ако разбирах от електроника или ако имаше кого да питам нямаше да пускам такива теми изобщо. Все тая, мисля, че темата се изчерпа.
Да де ама нали си имаш хубаво зарядно? Искаш да си направиш нещо което ще ти трябва веднъж на 6-7 месеца евентуално. Обикновено като направя нещо такова, събира прах някъде защото ми е жал да го изхвърля.

За мен би ми било по лесно да отворя съществуващото и да му извадя едно копче за ръчно превключване 6-12В или от него бих изкарал извод за предварителен заряд.

Но щом искаш да си хвърлиш труда за нещо което след 6 месеца няма да знаеш къде си го прибрал си е твоя работа.
hidrazin - майстор
icefire написа:
Не говориш за този форум нали? Защото тук ти е разказал какви коли има, на колко години са и как ги зарежда. Нищо по темата. :-D Ами вземи да му благодариш тогава в другия форум ... ако можеш.
Жалко че си играх да ти търся работеща схема за преработка на захранване. Явно знанията ти от университета не си ги забравил. Просто никога не ги е имало. Книжка кола не кара.
Хау!
icefire - помощник
Напротив, и тук колегата разбра какъв е въпросът. А карането на кола какво общо има с това?? Изключилно рядко си позволявам да репликирам изказвания като твоите, но в случая наистина не разбирам защо започваш с нападки на личностна основа.

Относно забравенияте ми познания - вярно, никога не са били значими. Учили сме един семестър електротехника и един електроника в ТУ и това беше каквото е предвидено за моята специалност.

Относно това, че си си играл да ми търсиш схема - съжалявам за неимоверните усилия, които си положил за да напишеш три думи в гугъл, но ако това те утешава героизмът ти беше излишен от самото начало, тъй като бях намерил схемата около седмица преди да се реша да пиша тук.

Вместо да пишеш глупости, хващайте се с ivanovbg под ръчичка и отивайте голи в гората.. :mrgreen: може пък да излезете с костюми :mrgreen:

ПП. Давай, до седмица ще си ги докарал до 5000 :lol:

Тема "Помощ за модификация на ATX комп. захранване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: