• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
profesionalist_wood написа:
Хора има ли някъде файл на които са отбелязани моделите резачки на хускварна през годините от началото на тяхното производство до днес? :?
Няма, но мога да ти помогна с информация, схеми и др. за конкретен модел.
monster18 - специалист
Колеги сега покрай зимата идват и дървата :D започнах да търся нещо качествено и в същото време не много скъпо , защото ще се режат по 6-7 кубика най много 8 .Спрях се на този модел,кръстника ми има мисля че същата и я има от доста години, реже по 10 кубика и е много доволен .Вашите мнения какви са
http://www.stihl-bg.com/products/catego ... IHL-MS-181
profesionalist_wood - майстор
Малко са кубиците...ако беше купувал Щил 001 преди 20 години нямаше да питаш сега,щеше да режеш още 20 години :lol:

Айде модераторите да я направят тази тема важна. То се оказа че цяла България бръмчи с резачки, това дори и в Швейцария го няма!
Илчо Илиев - майстор
Марто, както и колегата каза, малко са и кубиците,а ти няма да кастриш овошки...
За тези пари по-добре виж някоя втора употреба ,но в добро здраве..
И аз преди година имах твоето чудене, какво да бъде, но на мен ми трябва предимно за кастрене на джанки по оградите,е нарязах и някое друго по-дебело дърво, става, но за сериозна работа, просто не си струва риска..
Теорията,че малко режеш и спираш да почине/изстине си е ала бала, като се увлечеш и в един момент усещаш,че е късно...
Другия вариант, ако на година режеш 8-10 куб, то при цена 5 лв.куб, за тия 500лв, 10-12 г друг ще ти ги реже..
novgradski - специалист
От 15г ползвам Pioneer Farmsaw (на времето ми го подариха и си го възстанових),но само за "лични" дърва.Сега реших да подменя:
-верига (ползвах 3 стари)
-шина
-водещо колело
Търсих и намерих някои неща за модела
Заместители за веригата и шината намирам (STIHL,Husqvarna,Oregon),но за колелото-само в E-bay (или е 2-ра употреба?..или не могат да го доставят в България).
Та:
1. Дано ми предложите да пробвам нещо друго ,или колело от други модели (....или само лагерчето като начало)
2. В упътването пише че горивната смес (гориво:масло) 24:1 , т.е. 2пъти повече.
До сега съм го "карал"с "червеното" на Stihl и според предписанията на етикетчето.Дали канадците са имали предвид "обикновенно" двутактово масло ,защото оборотите са "само" 9000 об/мин

Прикачен файл

Двигателно колело касета 3_8 7.jpg
Двигателно колело касета 3_8 7.jpg (93.95 KиБ) Видяна 3081 пъти

Прикачен файл

pioneer FM.jpg
Истинска резачка си е това :) Ех защо не ги внасяха навремето и в БГ и ние да се порадваме като бели хора ама не...зад желязната завеса имахме на разположение уродливи мастодонти Дружба и Уралец да се мъчим.
Вуйчо ми който е живял в Америка 30 години ми казваше че всяко домакинство е имало резачки през 60-те...
Тани - модератор
monster18 написа:
Колеги сега покрай зимата идват и дървата :D започнах да търся нещо качествено и в същото време не много скъпо , защото ще се режат по 6-7 кубика най много 8 .Спрях се на този модел,кръстника ми има мисля че същата и я има от доста години, реже по 10 кубика и е много доволен .Вашите мнения какви са
http://www.stihl-bg.com/products/catego ... IHL-MS-181
Само на мен ли Аваста не ми даде да заредя линка, защото имало вирус?

Когато става въпрос за толкова малко кубици, а и рязане в домашна обстановка, не е ли по-добър този вариант:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ygYe6UyEEXk[/youtube]

Вече 5 години я ползваме и само вериги са сменяни, защото се ползва и в строителството и от време на време яде и пирони :lol:
Признавам,че с електрическите резачки са практични, но в работата ни потрошихме 6-7 електрички и слабото им място е маслената помпа,много бързо се запушват или се износва на някои модели червяка и бързо се нагряват. По-добре е колегата да не взима Райдер и RTR....

Макита имат нелоши цени http://goaheadtechnic.com/garden/verijni-trioni.html
Тани - модератор
Да виждаш Райдър в клипа? :? На райдър и компания , предполагам и на безиновите ще им се развалят маслените помпи!

Моето мнение е, че е ако имаме определен бюджет за резачка, е по-добре вместо най-евтината бензинова, да се купи качествена електрическа за същите пари, че понякога и по-малко.
Освен по-малката първоначална инвестиция, също така разходите за консумативи в бъдеще драстично намаляват и се свеждат до масло за веригата и смяна на верига. Няма разходи бензин, двутактово масло, ремонт на двигателя, механизми за палене и т.н.
За удобството на работа дали да споменавам? Особено, ако си на покрив или си се качил да кастриш дърво. С електрическата резачка можеш да работиш с една ръка, а с другата да се осигуряваш. Не ти се налага да я палиш, а и е по-лека. Реално двигателя работи само докато режеш с нея и почти никога на празни обороти. Освен нуждата от електричество и кабела след нея, за други недостатъци не се сещам.
Съгласен съм. Тани,закачи темата като важна
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: