• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
borkata3000 - специалист
Проектирам едни шкафове и ми е нужен съвет за това, какво лепило да ползвам. Искам да слепвам под прав ъгъл ПДЧ-та 18 мм, като ще трябва да се слепва фурнира с голото ПДЧ. Слепените части ще са такива, че няма да се натоварват, само трябва да стоят стабилно, да не дават никакви отклонения, след като се слепят. Препоръчайте лепило, което да изпълни това условие, така както каноконлита лепи.
Благодаря!
radush - специалист
за бързо слепване на пдч или дърво използвам лепилото AGT (http://www.agt.com.tr/en/index.php?Products:Accessories)

за бавно слепване са подходящи ц200,хелметекс,лепилата на Henkel(Moment) и може би други,които аз не съм използвал.
maroka - специалист
Всяко едно PVA лепило ще ти свърши работа, като имаш вариант за снадка с разглобки :roll:
Ц200, Момент и подобните PVA не лепят добре ПДЧ към меламиновия ламинат. Моят опит показа, че много здраво и бързо става с неопренов силикон - притискаш, отваряш, след 5 минути слепваш и след 10 минути откъсваш част от материала. Използвам такъв на Soudal

Успех
EDI - майстор
Защо ще лепиш, използвай сглобки или видии.
radush - специалист
не може навсякъде да се ползват сглобки и винтове.
borkata3000 - специалист
Лепилото, което взех по препоръка е Moment на Хенкел, бързосъхнещо.
lkb - напреднал
ако првилно съм те разбрал-мисля че колегите са прави че може и сглобка-ако качиш снимка да видим по ясно за кво става на въпрос може и да ти помогнем-така само гадаем :?
borkata3000 - специалист
lkb написа:
ако првилно съм те разбрал-мисля че колегите са прави че може и сглобка-ако качиш снимка да видим по ясно за кво става на въпрос може и да ти помогнем-така само гадаем :?
:lol: Изненада. :lol:
Nemski - специалист
а това лепило на хенкел, за което става на въпрос може ли да залепи две успоредни фолирани ПДЧ-та едно за друго? и другия ми въпрос е може ли да се лепи с него ПВЦ кант от онез широките и има ли такива кантове на ширина 3,6? ще съм много благодарен ако някой ми помогне.
  • 1
  • 2

Тема "Препоръчайте лепило за ПДЧ плоскости" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: