• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
valentor написа:
Имам 160 литра от предишния сезон,които са за идващата зима.
А аз имам само 16 литра от миналата година :). В неделя и аз заложих три бидона по сто кила грозде и тази седмица ще го претакам в бурето :partyman:
rum_sz - специалист
А сега като стане резняка ,да не вземете да се комкате през през час два ,като този герой от Чудомир :lol:



http://chitanka.info/text/14516-reznjak
stiv1961 - майстор
rum_sz написа:
А сега като стане резняка ,да не вземете да се комкате през през час два ,като този герой от Чудомир :lol:
Скрила си го, сврако проскубана, нарочно си го скрила, за да не ходя по кръчмите, ама пак ще ида! Гол-голеничък ще ида, ама ще ида, за да знаеш и помниш кой е Слави Гугушът!
:-D :partyman:
valentor - специалист
Придобих , по 150+ кг., мерло и каберне.
Утре ги оперирам.
За тази година съм им приготвил гроздомелачка-ронкачка.
Хак да им е. Да им се завие свят.
Полагам ги върху мускат-отонелЪт,който вече създава алкохолно-ароматна атмосфера.
Ха, така.
Зимата 2014/2015 /на сте прочели грешно/ я гарантирах.
Няма а сЪ плашим от студове , я.
Остават едно 100 кила червен мискет да им додам.
Илчо Илиев - майстор
Браво Колега, трябва да се борим с кризата и студените зимни дни!!!
Само не разбрах, макар,че 5 пъти прочетох поста ти,,,,,,искаш да кажеш,че ще смесиш Мискет, Мерло, Каберне,а накрая ще им сложиш и Червен Мискет ?
valentor - специалист
Илчо Илиев написа:
.... макар,че 5 пъти прочетох поста ти,,,,,,искаш да кажеш,че ще смесиш Мискет, Мерло, Каберне,а накрая ще им сложиш и Червен Мискет ?
Не Мискет , а МУСКАТ ОТОНЕЛ, колега.
Малко, само за аромат.
За тази година пропорцията ще е :
43 кг. мускат отонел
159 кг. каберне
153 кг. мерло
и около 100 до 110 кг. червен мискет
първите три са конкретни количества,защото вече са налични, в бидоните.
След ден-два и последният ще е там, поради което все още е предполагам,като количество.
За първи път ползвам гроздомелачка-ронкачка, която си купих тази година, и съм много доволен от резултата на работата с нея.
Илчо Илиев - майстор
""Не Мискет , а МУСКАТ ОТОНЕЛ, колега.""

Пробвах водата :-D :-D :-D

Щом така ти харесва, така си прави виното-на вкус и цвет, товарищи нет....

:partyman:
stiv1961 - майстор
И аз днес ще пълня бурето :)

Прикачен файл

140920132211.jpg

Прикачен файл

140920132212.jpg
Mega - специалист
Колеги, понеже тази година ще правя вино за сефте. Коя е най-добрата температура за бурната ферментация? Повечето казват 15-18 градуса, а в Мелник казват, под 20 да не пада? В мазето ми е към 13-14 през този сезон? Да търся ли по-топло място?


http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1078282
Илчо Илиев - майстор
За виното има едно златно число-21, толкова да е топло и сладко, а останалото е майсторлък да се подберат сортове....
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: