Така като гледам имаш място за по-голям съндък, ама ти си знаеш. Колкото повече - толкова по добре.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nasko_nerva
- специалист
1261 мнения в "IVG S 40"
nasko_nerva
- специалист
И един съвет - ако са ти останали парчета плоскост му удари два клина от ляво и дясно към центъра. Ще е доста по ефективен.
tokbatak
- специалист
lusynik написа:По въпроса за новия софт,това е отговор от БГ-Терм:Моят софтуер е 12.6.Може ли някой да ми каже правилните настройки за запалване. При шнек 1100гр./6мин.
".......съществуват няколко нови софтуерни и хардуерни промени по контролера на горелката.
1 вариант -версия 12.6 "
настройката е: пелети - 65 сек.; време за изгаряне - 4 мин.; вентилатор - 25%
Струва ми се че пелетите са много а времето за изгаряне и вентилатора много малки.
Ако някой знае неговите нека ги сподели.
Как мога да се сдобия с новия софтуер?Хич не ти и трябва. Новия софтиер са отрязани половината настройки. От БГ Терм започват лека полека да заключват софтуера.
От БГ Терм не ми обръщат внимание.
lusynik
- специалист
За клиновете-и аз си мислех нещо такова.За мястото-нямам,това което се вижда е гаража,там складирам пелетите и държа колицата.До tokbatak-софта ми е 11.1.По памет-1000 гр/6 мин.,пелети 55 сек.,време за изгаряне 3 мин,вентилатор 60%.С тази настройка пали през целия отоплителен сезон безотказно.
tokbatak
- специалист
lusynik написа:До tokbatak-софта ми е 11.1.По памет-1000 гр/6 мин.,пелети 55 сек.,време за изгаряне 3 мин,вентилатор 60%.С тази настройка пали през целия отоплителен сезон безотказно.И при мен пали безотказно, но имам мн неизгорели пелети в пепелника. Предполагам че се пълни много и час от тях прескачат чинииката поради високото ниво. Другия вариянт е поради голямата тяга на комина - над 25Pa постоянно да прескача по някоя неизгорала пелетка.
При теб зареждането е 150гр. пелети срещу 200гр. при мен, вентилатора ти е 60%, срещу 25% при мен. мойте пелети не могат да изгорят до 4-тата минута и започват да влизат още и най вероятно прескачат в пепелника. Ще ги променя тези настройки.
lusynik
- специалист
И въобще не съм съгласен,че горелката е проблемна,както се опитват да ни втълпят колеги,продаващи и монтиращи различни други марки горелки и котли.Монтажа е елементарен,привикването към софта е бързо и лесно,експлоатацията безпроблемна и безаварийна/чукам да дърво/.С качествени и сравнително добри пелети,горелката си работи превъзходно.Мисля си,че проблемите на колегите идваха от нискокачествените пелети,които съдържаха Бог знае какво,но не и дървесина.Такива проблеми имаха не само колегите с този вид горелка,но и колеги с прословутите ГП-та,но си мълчаха и звъняха по сервизните бази.Постепенно пазара се засити с пелети и според мен качеството вече не е проблем.С пелети на цена 280-300 лв. вече всички ниско ценови горелки работят безпроблемно.Всеки хвали своет,но да не забравяме,че като цяло този начин на отопление е компромисен и ние съзнателно сме си го избрали,т.е. направили сме своя информиран избор.За мен този начин на отопление/за момента/е перфектен!По нататък ще видим.....
plastkomfort
- специалист
lusynik написа:По въпроса за новия софт,това е отговор от БГ-Терм:Какви са разликите между вариант 1 и 2 ?
".......съществуват няколко нови софтуерни и хардуерни промени по контролера на горелката.
1 вариант -версия 12.6 -софтуер 35лв.,чип 15лв.в случай че искате да си запазите същесвуващия чип.
2 вариант -версия Био икономик на базата на версия 12.6 -110лв.
3 вариант -версия Био икономик на базата на версия 12.6 с БГВ /Битова гореща вода - т.е топли бойлер със серпентина в зимен и летен режим,като вкл./изкл. втора помпа за БГВ или задвижка/-130лв.
За варианатите 2 и 3 е необходимо да ни изпратите контролера за хардуерна промяна.Всички транспортни разходи са за Ваша сметка.Цените са с включен ДДС."
Имам и телефон за повече инфо,но на лични.
lusynik
- специалист
Нямам представа,но мисля да си поръчам първия вариянт.
Преди няколко дни помогнах на приятел за монтажа на едно IVG на котел Дакон 24 kw.Някъде по форумите бях чел,че котлите с това устройство/Дакон,Бош,Будерус,Опоп/са много подходящи за горекити на Ватерланд.Споделям това мнение и даже си закупих котел от споменатите.Огънят от горелката е насочен в точното място, в основата на първата водна риза,непосредствено след тази на бункера.При монтажа на горелката единствено трябва да се махне ламарината между бункера и първия ход на газовете.Става лесно просто я хващате и я издърпвате.Монтажа на самата горелка е също е лесен.Няма нужда от скъпи,нови врати или плочи/както е при така хвалените конкуренти/.Главата на горелката влиза идеално в отвора за въздух.Закрепва се с два болта към вратата.Премахват се скарите и сте готови за експлоатация.
Преди няколко дни помогнах на приятел за монтажа на едно IVG на котел Дакон 24 kw.Някъде по форумите бях чел,че котлите с това устройство/Дакон,Бош,Будерус,Опоп/са много подходящи за горекити на Ватерланд.Споделям това мнение и даже си закупих котел от споменатите.Огънят от горелката е насочен в точното място, в основата на първата водна риза,непосредствено след тази на бункера.При монтажа на горелката единствено трябва да се махне ламарината между бункера и първия ход на газовете.Става лесно просто я хващате и я издърпвате.Монтажа на самата горелка е също е лесен.Няма нужда от скъпи,нови врати или плочи/както е при така хвалените конкуренти/.Главата на горелката влиза идеално в отвора за въздух.Закрепва се с два болта към вратата.Премахват се скарите и сте готови за експлоатация.
tokbatak
- специалист
Аз мога да ви кажа с две три изречение какво е менюто на софтуера 12.6, т.е. какво се задава като настройки.
Липсва настройката пелети минимум и максимум, както и менютата Автоматични настройки и Ръчни настройки които са заменетни от меню Настройки горелка, В настройки горелка се задават: Мощност -от 12 до 40kW; Шнек 6 мин; време изгаряне( пауза пелети) в секунди; ветилатор 10%; вентилатор 100%. Това е в новия софт. Иначе на първо място в менюто е Температура - тук са температурите, на второ е Почистване, на третия ред е споменатото по горе Настройки горелка а четвъртия ред е празен - сещате се защо, на 5 и6 ред са час и дата и сед. таймер.
В сервизното меню се задават настройки по запалването - доза запалване, вентилатор палене, време палене и т.н. като чета предни постове е като стария софтуер. Тук се задава и мин. мощност в kW
Липсва настройката пелети минимум и максимум, както и менютата Автоматични настройки и Ръчни настройки които са заменетни от меню Настройки горелка, В настройки горелка се задават: Мощност -от 12 до 40kW; Шнек 6 мин; време изгаряне( пауза пелети) в секунди; ветилатор 10%; вентилатор 100%. Това е в новия софт. Иначе на първо място в менюто е Температура - тук са температурите, на второ е Почистване, на третия ред е споменатото по горе Настройки горелка а четвъртия ред е празен - сещате се защо, на 5 и6 ред са час и дата и сед. таймер.
В сервизното меню се задават настройки по запалването - доза запалване, вентилатор палене, време палене и т.н. като чета предни постове е като стария софтуер. Тук се задава и мин. мощност в kW
ortho
- напреднал
lusynik написа:...При монтажа на горелката единствено трябва да се махне ламарината между бункера и първия ход на газовете.Става лесно просто я хващате и я издърпвате....Здравей, това задължително ли е и каква е ползата от него, аз не съм го направил, най-вече, защото не съм знаел, но и така горелката си работи прекрасно с котела (дакон дор 24).
Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература