Всичко за дърводелството
Chefo77 - майстор
bimbaeco написа:
"Ферм" вече си имат свой сайт и цените там са най-добри. Аз имам фрезата, която Владо е посочил, и съм много доволен, но на сайта на "Ферм" е с 40 лева по-евтина
... а като идеш в магазина им се оказва, че цената в сайта е леко завишена ... с около 20-30 % :)

Фрезата на Budget е страхотна за парите си. С нищо не е по-лоша от останалите в класа И (ценовия говоря), та дори и с малко по-висока цена. Единственият и проблем (което е проблем и на много други), е това, че тръгва рязко - няма плавен старт. И ... горе някой се изказа да забравиш за сервиз - не го слушай. Ползвал съм сервиза, и то за неща, които изобщо не са по гаранция - не само я оправиха, ами и стотинка не ми взеха.
benzol - помощник
видях в темата за фрезите този сайт http://www.easy2buy.bg някои поръчвал ли е през него и знае ли колко ти струва доставката до България ?
bimbaeco - майстор
Не знам за този сайт, аз използвам shopper.bg за неща, които се изпращат по пощата (нови неща и дребни неща, които продавачите доставят безплатно или за докъм 10 лири на техния адрес в Англия). Таксата на shopper.bg за доставка до офиса им в София е 2,30 лева на килограм. Много са изрядни и работят чисто. За по-тежките машини, които трябва да се вземат от адрес на продавача в Англия използвам bulex.co.uk. Карат ми ги направо у дома за 2,35 на килограм и вземат от адрес от всяка точка на Англия за по 10 до 50 лири твърда цена. С тях се работи малко по-тегаво, но са единствените, които вземат от адрес от всяка точка без да таксуват разстоянието на километър - ако адресът е в някой от градовете, до които имат редовни курсове, вземането е 10 лири. За всяка друга точка вземат 50 лири.
profesionalist_wood - майстор
mitko64 написа:
bimbaeco написа:
"quote]
Спарки пуснаха за големите си фрези пълен комплект инчови цанги.
Спарки цангите са от някаква гадна сплав,не съм доволен от тях.
За инфо: фрезите им имат слаби лагери,разцентроват се, ако ще купуваш задължително смени лагерите...
bimbaeco - майстор
Аз съм съгласен с Професионалиста. Първата ми фреза беше "Спарки" и лагепите се прецакаха още преди да навъртя 20 часа работа (не наведнъж, разбира се), а бях дал 230 лева за нея. Сега я използвам само за вкопаване на панти.
benzol - помощник
по принцип с фрезата ще правя глухи канали светли отвори,R на ЛПДЧ и МДФ ,фрезоване на кантове 2мм
И както казах за сега ще е за любителски цели,и много се двоумя между Budget и Makita RT0700CX2 знам че не са в един клас и ценовата разлика е много голяма,но все пак искам да имам надеждна машинка(не се купува всеки ден),ама все пак зависи и дали ще събера финанси до тогава :) ,че ако не успея ще е Budget-a
mitko64 - майстор
profesionalist_wood написа:
mitko64 написа:
bimbaeco написа:
"quote]
Спарки пуснаха за големите си фрези пълен комплект инчови цанги.
Спарки цангите са от някаква гадна сплав,не съм доволен от тях.
За инфо: фрезите им имат слаби лагери,разцентроват се, ако ще купуваш задължително смени лагерите...
Абе с години се ослушвам и за такава цена и екстри, друго не намирам.Сега даже имат нов модел, по- лека 1600w. С какви лагери препоръчваш тунинга?
profesionalist_wood - майстор
Руски лагери,възможно най-скъпите. :) китайския лагер се сцепва сякаш е бил монтиран на колесник на боинг. Жалко че ги няма някогашните български лагери дето караха с години
ZEDYCUS - майстор
по принцип с фрезата ще правя глухи канали светли отвори,R на ЛПДЧ и МДФ ,фрезоване на кантове 2мм
Операциите, които ще извършваш с фрезата, изискват малка и голяма фреза. Та препоръката ми е, вземи си и двете. :wink:
R на ЛПДЧ и МДФ ,фрезоване на кантове
с Макитата, че е лека и удобна за една ръка.
ще правя глухи канали светли отвори
С Бъджета, по удобно е потапянето от Макитата(с едната база), а и дълбочината му е по голяма. :partyman:
benzol - помощник
ами май така ще стане може първо да си взема Budget-а и после да посъбера пари за макитата,а гледам че на нея пасват и цанги (Могат да се използват цанги с размери 6 мм и 8 мм, 1/4" (6,35 мм) и 3/8" (9,53 мм) ) това го пише в описанието
тези фрезери хубави ли са ? http://www.ebay.co.uk/itm/12-Piece-TCT- ... 3f051c2c85

Тема "BudGet или Einhell" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: