• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kabel96 - специалист
Лагерите с гумено-метални капсуловки ли са или не ???-Да аз слагам 2RS на SKF.

Кондензатора как го разбра че е заминал- не стартира добре или не върти плавно, грее или какво. Мери ли го ???-Вече го меря по често всяка година.Иначе на него си пише че работи само 3000 часа и гръмва и помпата не тръгва и от там тая защита я спасява.
Значи в капака на помпата-демек затварящият капак - този при охлаждащата турбинка или този при водният охлюв има термозащита ???-Капака дето влизат кабелите на него е едно гумено бутонче.
Осовото какво е и намира ли се лесно или само в специализираните фирми ? Като я отваря осовото беше ли за смяна или не ???-Казах че имам няколко помпи и на никоя осовото след 4 години не беше за смяна.Иначе ги има.
Твоят филтър колко пясък събира ?-750 килограма.
Колега как така си ги потапял във вода ? Това не е бибо ???-Шахтите в които стоят са се новоднили от огромен порой и избила подпочвена вода.
Помпите са ми испански и са NADORSELF и TIFON на ESPA.
kossis - специалист
Колега romanpm Днеска взех Пул-Зон -280 вата -4 кубика за час.

Тази помпа има ли термозащита ?
Мацката от Биспулс ми каза че нямат. Аз имам от старата помпа на моноблока М-защита на 1-1.6 ампера и мисля че е идеална за целта.
Продадоха ми я за 312 лева.

Колега kabel96, ти ми говориш за доста по скъпи помпи-е неса лоши но Пул-Зон е на добра цена.
Само ако липсва термозащита, това е недостатъка и.

750 кила пясък ??? :shock: :?

Човек ти ми говориш за басейн с олимпийски размери ! Това частен басейн ли е ???

Евала ! :prayer:

Я кажи тая термична защита как работи -изключва и после кога сработва ? Тока или температурата следи ?
hidrazin - майстор
kossis написа:
750 кила пясък ??? :shock: :?
Човек ти ми говориш за басейн с олимпийски размери ! Това частен басейн ли е ???
Евала ! :prayer:
Мога да потвърдя от лични наблюдения - частен басейн е. Е не е с олимпийски ама си е бая басейн. :-D
:partyman:
kossis - специалист
Колега kabel96, понеже си в час, имам питане.

Значи мацката в Биспулс ми даде идея - Подочистачка+телескопична дръжка + гъвкав маркуч.

Всичко това го ръгам след обратният клапан на смукателя на помпата. Демек в басейна, малко се присягам.

Връзката е на 38- месингов накрайник на резба на местот на цедката на обратният клапан завивам и в месинга -нали от другата страна е за нанизване на маркуч-ръгам гъвкавият маркуч. Слагам филтара на "Отпадък"-демек директно в канала и изсмуквам боклука от дъното -става ли така ???

http://markita.net/shtutseri.html Това са си месингови щуцери. Изображение

Изображение Е тая цедка я махам-тя вече ще е малко излишна и на нея щуцера -а на него може ли да се наниже тоя гъвкавият маркуч-Ф38 ???
kabel96 - специалист
Така се връзва подочистачка ама за накрайниците си виж на място какви точно ще ти трябват.Самата подочистачка мога да ти я дам за проба аз не я ползвам.За гъвкавия маркуч ако не те бърка си вземи от тоя за помпите всмукателен.Твърд е ама издържа дълго.Оригиналния за подочистачките се нацепва за 2 лета.Има и подочистачки с вакум вибрация ама докато изчисти ще ти замине водата.По принцип се връзва както си е на филтрация и после 2-5 минути обратно промиване на филтъра.Накратко сложи масата и ние с хидразан ще дойдем да ти обясним на място всичко.Изображение
kossis - специалист
Колега това ли е твоя басейн ? Доста добър ! Браво !

Бек-уош режима -аз лично го правя примерно преди да разглобя системата-реално чиста вода от басейна минава обратно през пясъка и изчиства натрупаната мръсотия от пясъка в канала.

Аз говоря за Уейст-режим. Тоест директно тая мръсотия -падналата хлор до дъното да отива в канала(нали го оставям с триплекс по 1 месец и той пада и по дъното на кристали).

То ако минава в Бек-уош режим тая мръсотия на кристали ще задръсти повече пясъка, отколкото да го промие.

Проблема е прехода между обратният клапан и маркуча !!!! Дай акъл ?????

Моя маркуч дето го ползвам е бая корав-обаче как ще се разхождам с него ???

Я покажи какъв маркуч имаш предвид ти ???

Биспул продават Астралски 9 метра-34 кинта. Тоя не е ли по як ???
Sof - специалист
Ротора е драл в статора на Райдъра -има следи от дрането. Но при завъртане на ръка не се е усещало.
ivanjordanov78 - помощник
kossis написа:
Аз съм се спрял на тази -предфилтъра е важен за да не се троши турбината-всичко освен мотора е пластмаса в басейнните помпи.

http://www.imextra.eu/Pompa_basein_evtina.htm

Изображение

Пластмасата е за да не те тресе тока ако пробие някъде нещо.
Имам един страничен въпрос - моторът цитиран горе е нещо подобно на този модел... нали? Всмисъл като приложение?
Мерси предварително за отговора.
Sof - специалист
Значи моторите са еднакви като принцип-монофазни променливотокови с работен кондензатор.

Но този който работи като помпа за басейн е направен наистина много добре-не загрява изобщо и работи супер безшумно.

А този от твоята снимка е с открит статор, очевидно е предвиден за вграждане в някаква машина. Този тип мотори са предвидени за краткотрайна експлоатация и със сигурност загрява повече. Едва ли ако работи в товарен режим в продължение на часове ще е добре.

Най първият ми двигател, които беше в моноблока беше от този тип -за миялна машина и след 2 часа работа не се пипаше. После споменатият Райдер, които конструктивно е направен отвратително и не само че загряваше но и прегряваше, макар че бе в пъти по мощен от първият и то видимо и по дебита на водата.
И сега този последният които по дебит е по скоро като първата ми помпа, но няма никакво греене в продължение на часове работа.

Та зависи за каква работа ще го ползваш и за какъв работен период. Моторите са еднакви, но и са различни. Просто различна изработка, материали и начин на работа.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема ""Охлаждане" на греещ електромотор на помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: