Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
emil_v r - майстор
Довърших колонката , последно звукът по качество е като една 5 пъти по- голяма (басрефлекс) . Явно говорителчето е мн.по- качествено от тия които съм използвал досега . Среди и високи отлично ,и ако се резне баса , дава добра мощност за един хол. Иначе ако пуснеш и бас и намалиш мощността колкото по- я слушам , по ми харесва :) Поздравления на Стефанов за проекта и да е жив и здрав , че го е споделил с нас !
emil_v r - майстор
Ето я и кака ! Тя е малко пълничка - 86 л , и гласчето и е дебеличко -30Хц :-D . НЕ може да се опише с думи как звучи (бу,бу,бу) нещо такова. За съжаление дългата вълна е съизмерима с всички стени ,врати и прозорци и се разхожда през няколко етажа ,и се прибира у дома :-D

Прикачен файл

DSC03192.JPG
DSC03192.JPG (209.86 KиБ) Видяна 4555 пъти

Прикачен файл

DSC03193.JPG
DSC03193.JPG (202.77 KиБ) Видяна 4556 пъти
Тани - модератор
Емо , чак ти завиждам на ентусиазмът! Браво! А кака в трио с братчетата ли свири или в дует с близначката си ?
emil_v r - майстор
Az едва вчера я завърших кака . Предвидил съм да е само една ,тя покрива 30 -400 херца , там и без тва няма стереоефект (според мен ) . Хорничките на Стефанов съм направил само една ,не можах да довърша втората, те са трахотни от 300Хц нагоре. Ще правя някакви филтри . Проблем е с тия хорнички понеже като направиш една ти трябват още две за компа, две за кака... хубави са и за телевизор .
emil_v r - майстор
Някой да знае как се настройва фазоинверторът окончателно ? Имам в предвид -може ли да сеизползва бас-теста 0-40Хц ? При плавното изменение в този обхват фазоинверторът при определена честота почва да "духа" доста по- яко . Дали това е резонанса на системата ? Имам в предвид първобитна настройка без измерителна техника . Трябва за съжаление да чуя резонанса на фазоинвертора и по-нагоре резонанса на говорителя . Колоната е изчислена с "бас-бокса " и по принцип свири добре горе долу :sad:
qkobass - помощник
Здравеите мн 6те ви б1да благодарен ако некои ми представи някакжа схема за -Суб буфер 12'' или нема зна4ение как1в вид 6те е Суб буфер1т . Трябва ми добра кутия за6тото (неискам да се хваля ма музи4ката ми е доста добра)немога да си пускам в к16ти така както ас искам и за тва си4ките ми музикални истории са горе на тавана .А там е около 85кв.м и неможе да ми прави доб1р звук .Единствено до сега наи доброто е като си купих туба за кола стана идеално сас нея , но имам една 12''бас и скам да му направя неква кутия :) .
Ronin - специалист
Хмммм.....интересно....макар и преди 1 г....Колко струват тези говорителчета....... :? И от къде може да се вземат....(купят) видях цена около 20 лв...но от 2001 г...дай още снимки по време на зглобяването ако има.....вътре онази дъга как я направи....отделните плоскости между тях с видии ли са захванати...лепило имат ли ако да как ще вкараш ватата после....

Тема "Тонк изтрито отен звук!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: