Аз пък мисля да си направя соларен чушкопек. На един шиш ще нанижа 10-тина чушки и ще ги мушна в тръбата и до залез слънце ще са готови 
Съвети за начинаещи готвачи.
mir4oto
- специалист
26 мнения в "Американски чушкопек. Можем ли да го побългарим."
colyo
- специалист
- Мнения: 835
Преди месец с децата правихме лагерен огън на двора. Накрая метнахме пържолите и лапетиите ги опукаха за норматив и останаха гладни. Набрахме чушки от градината и ги заровихме в жарта. Станаха извънземни. Хем се изпичат добре, хем се задушават и лесно се белят. Жената ги прави със сол, олио и оцет и ситно нарязано чесънче отгоре. Дали не ходихме посред нощ с прожектори в градината да берем още два пъти 
lov
- майстор
- Мнения: 6263
Две тави че да хваща повече материал на веднъж като им разменя местата кога ги обръща. После класика задушаване в една голяма кофа с капак. Беленето никаква грижа дори по добре става.
И на мен ми е тегаво, че печем по 30-40 кила че и някога повече.
И понеже ще следва и въпроса как ги съхранявам такова количество. Та във найлонови пликове колкото за едно готвене и във фризера.
Иначе и аз ще следя темата с тоя чушкопек защото може да се окаже по производителен.
Не знам как ги пекат и белят промишлено но съм си купувал замразени от ''Метро'' в едни големи разфасовки по 4кг. и съвсем не са лоши. Та явно има някаква технология която не знаем.
И на мен ми е тегаво, че печем по 30-40 кила че и някога повече.
И понеже ще следва и въпроса как ги съхранявам такова количество. Та във найлонови пликове колкото за едно готвене и във фризера.
Иначе и аз ще следя темата с тоя чушкопек защото може да се окаже по производителен.
Не знам как ги пекат и белят промишлено но съм си купувал замразени от ''Метро'' в едни големи разфасовки по 4кг. и съвсем не са лоши. Та явно има някаква технология която не знаем.
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
Последна промяна от Илчо Илиев на нед сеп 22, 2013 3:29 pm, променено общо 1 път.
ZMeyGorianin
- майстор
- Мнения: 1263
Пекъл съм пипер и патладжан на "селска" пещ. Резултатът е равномерно и бързо изпичане без изгаряне, лесно белене!
Прави се рамка от арматура с размера на отвора за пеща. Вертикално се заваряват шишове пак от арматура високи около 5 см. Заварява се и дръжка със съответната дължина.
Пиперът се търбуши и "нанизва" на шишовете с отвора надолу. Патладжана се набучва легнал на тях.
Пеща се нагрява като за печене на агне т.е.2-3 часа. Жарта се разтила в краищата и. Вкарва се скарата и се държи 1 до 3 минути. Достатъчни са за изпичането. След това се обръща за да падне опеченото и се зарежда пак.
Цялата процедура трае около час за 40 кг. пипер и 10-на кг. патладжан без изгаряния и опушване!
Прави се рамка от арматура с размера на отвора за пеща. Вертикално се заваряват шишове пак от арматура високи около 5 см. Заварява се и дръжка със съответната дължина.
Пиперът се търбуши и "нанизва" на шишовете с отвора надолу. Патладжана се набучва легнал на тях.
Пеща се нагрява като за печене на агне т.е.2-3 часа. Жарта се разтила в краищата и. Вкарва се скарата и се държи 1 до 3 минути. Достатъчни са за изпичането. След това се обръща за да падне опеченото и се зарежда пак.
Цялата процедура трае около час за 40 кг. пипер и 10-на кг. патладжан без изгаряния и опушване!
Тема "Американски чушкопек. Можем ли да го побългарим." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!
